В момента ветото е наше-вътрешно. В момента сами се блокираме

...
В момента ветото е наше-вътрешно. В момента сами се блокираме
Коментари Харесай

Ковачевски: Сега ветото е наше, сами се блокираме по пътя на ЕС

В момента ветото е наше-вътрешно. В момента сами се блокираме по пътя на евроинтеграцията. Това сподели македонският министър председател Димитър Ковачевски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Сроковете са доста ясно написани от закона. Предложенията /за промени в Конституцията, бел.ред. /ще бъдат предоставени на държавното управление от страна на Министерството на правораздаването. В момента то се намира при специалистите. След това ще бъде изпратено в Народното събрание, в Конституционната комисия, която се управлява от ръководителя на Народното събрание “, сподели Ковачевски.

Той посочи, че по-късно, според законовите разпореждания и политическата воля, ще бъде проведено приемането на поправките в Конституцията.

„ Това би трябвало да стане, тъй като това е по-добре за Македония. Тя не би трябвало да бъде блокирана от вътрешната страна. Ако до в този момент имаше обсада на Македония извън, в този момент за първи път тя е от вътрешната страна. Аз съм уверен, че от 120 депутатите в Народното събрание голямото болшинство от тях са за еворинтеграцията на страната, без значение от честата смяна в позицията на ВМРО-ДПМНЕ “, акцентира Ковачевски и изрази убеждението, че " този развой няма да спре ".

БГНЕС напомня, че с цел да бъдат признати конституционните промени при гласуването те би трябвало да бъдат подкрепени от най-малко 80 народни представители. Промяната на Конституцията е едно от изискванията за започване на същински договаряния за участие на РСМ в Европейски Съюз. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР