В момента вече се извършва комплексна проверка в дейността на

...
В момента вече се извършва комплексна проверка в дейността на
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР обясни защо Украйна пусна Брендо на свобода

В момента към този момент се прави сложна инспекция в активността на 2-ро районно управление (на МВР) към Столична дирекция на вътрешните работи във времето обратно. Отстранен е шефът на Второ районно ръководство. Вчера подаде оставка и зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи. Проверките ще продължат. Всеки, който е позволил някакво деяние или безучастие за ескалирането на този случай, ще понесе дисциплинарна отговорност. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров в изявление за предаването " Събуди се " по Нова телевизия във връзка случай на тормоз на жителите на няколко обитаеми места от мъж, прочут като Венци Боксьора.

,,Има пропуски от страна на полицията, заради което сега се прави сложна инспекция на 2-ро Районно ръководство, с цел да се откри за какво се е стигнало до това една тайфа да тормози няколко обитаеми места в продължение на години. Това е неприемливо. При съществуване на нарушение от страна на полицейски чиновници и замитане на казуса, ще се вземат нужните дисциплинарни мерки``, уточни Тодоров.

По думите му дейностите им са ориентирани към определяне на възможен полицейски чадър над лицето, което е тормозило жителите.

При определяне на такива данни, ще бъдат взети най-строги дисциплинарни дейности, в това число уволнения на тези чиновници. Няма да има чиновници, които да не бъдат тествани, в случай че има данни за такова държание, съобщи той.

,,Има данни, че вероятно това лице е протичало като очевидец. Това ще се ревизира, само че даже да е по този начин, това не му дава някакви изключителни компетенции да безчинства над хората. Това е неприемливо и всяко безучастие, което се потвърди, от страна на чиновниците, ще бъде сурово осъдено. Радвам се, че хората към този момент по-спокойно подават сигнали и ни спомагат. Това ще способства за изчистване на случая и събиране на оптимално доста данни и доказателства за осъществените обратно във времето закононарушение от това лице и групата му``, добави той.

По думите му има към този момент сигнали за пазаруване на документи, по които полицията работи.

Наистина доста мъчно се потвърждава такава скица, тъй като пациентът отива при персоналния доктор, там му се издава един автентичен документ, имунизацията се изхвърля и това го знаят единствено те двамата, които са били в кабинета, а нито едната страна не е заинтересувана да приказва по случая, съобщи Тодоров.

Тодоров добави, че по проблема с Евелин Банев се работи със службите в Украйна.

От първия миг, в който беше арестувано лицето – 7 септември, още на другия ден се сътвори организация, изпратихме поисканите документи към Украйна. За страдание преди няколко дни Киевският съд освободи господин Банев, тъй като според Украинската Конституция жител на Украйна не предстои на екстрадиция, когато се касае за закононарушение отвън територията на страната, обясни той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР