В момента в южните части на Черноморието водата в морето

...
В момента в южните части на Черноморието водата в морето
Коментари Харесай

РИОСВ - Бургас: На юг морето все още не става за къпане

В момента в южните елементи на Черноморието водата в морето към момента не е подобаваща за къпане. Това съобщи в ефира на БНР Павел Маринов, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас и някогашен регионален шеф.

" Бедствието е основен фактор за настъпилите събития. Дали инфраструктурата има слаби моменти, си личи когато има буря, която предизвика отключването на тези слаби моменти. Дъждовете бяха големи, съсредоточени на дребна територия. "

Още при прекъсването на тока е бил изработен оглед на пречиствателната станция на Царево, разясни той.

" Цялата система би трябвало да бъде прочистена, да бъде тествана по какъв начин работи и тогава да бъде пусната. В момента работят интензивно екипите там, на място. "

Варвара, Ахтопол и Синеморец не могат да бъдат включени към пречиствателната станция на Царево, посочи Маринов.

Според него е доста значим към момента изчезналият общ организационен проект на Царево, което е справедлива законова спънка за облекчаването на процедурите на сходен жанр уреди. По думите на Маринов има 10-годишен застой по тематиката с общия организационен проект на общината.

Там, където няма канализация, изгребните, водопътни ями се източват от профилирани компании, уточни Павел Маринов. Той увери, че " непрестанно вървят инспекции ", като годишно Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас прави над 1500 инспекции на зауствания и сходен вид обекти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР