В момента в украинските пристанища има 68 кораба, превозващи 1,2

...
В момента в украинските пристанища има 68 кораба, превозващи 1,2
Коментари Харесай

68 кораба с над 1 милион тона товари очакват да тръгнат от Украйна

В момента в украинските пристанища има 68 кораба, пренасящи 1,2 милиона тона товари , заяви Администрацията на украинските морски пристанища. Две трети от всички товари са храни, които се предстоящи по целия свят, оповестява Руската работа на Би Би Си.

В трюмовете на корабите, очакващи излаз от пристанищата, са натоварени 480 хиляди тона пшеница, масло и царевица. Други 1 милион тона зърно се съхраняват в зърнени терминали и хранилища в украинските пристанища.

" В пристанищата в региона на Одеса чакат още 16 кораба. Това са корабите, които са блокирани от началото на съветската инвазия. Успоредно с това получаваме поръчки за идването на нови кораби за товарене селскостопански артикули ", сподели Олексий Востриков, началник на Администрацията на украинските морски пристанища.

Преди ден от пристанището на Одеса с 26 тона царевица на борда. Корабът би трябвало да дойде във водите на Истанбул във вторник следобяд, след което ще се насочи към Ливан.

за експорт на зърно от Украйна беше реализирано вследствие на диалозите сред министъра на националната защита на Турция Хулуси Акар и министрите и съответните страни Украйна и Русия, под опеката на Организация на обединените нации . След подписването му в Истанбул проработи и Съвместен координационен център .

След този първи транспортен съд, който ще прави транспорти в границите на Инициативата за сигурни транспорти на зърно и храни от украинските пристанища се възнамерява други кораби да плават в границите на откритите коридори и процедури, декларират от Министерството на защитата.
 Зеленски във връзка износа на зърно: Прекалено е рано да се чества
Зеленски във връзка износа на зърно: Прекалено е рано да се чества

Международната общественост приветства отплаването на първия транспортен съд от Одеса, с 26 000 тона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР