В момента в страната има проблем с доставките на Вентолин

...
В момента в страната има проблем с доставките на Вентолин
Коментари Харесай

Липсват Вентолин и Пулмикорт, предвиждат закон за медикаментите

В момента в страната има проблем с доставките на Вентолин и Пулмикорт , липса на медикаменти за Скарлатина няма. Министерство на здравеопазването обмисля да уреди доставката на лекарства в България със закон. Това сподели служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев, който бе на посещаване в болничното заведение в Разград, предава Българска телеграфна агенция.

Следващия месец ще има доставка на количества на Пулмикорт. Преди четири дни са заредени 27 560 опаковки Оземпик, 12 500 опаковки Fiasp, което ще задоволи пазара за идващите четири месеца, изясни министър Меджидиев.
 Недостигът на лекарства е заради неналичието на импорт, смята Асоциацията за търговия на медикаменти
Недостигът на лекарства е заради неналичието на импорт, смята Асоциацията за търговия на медикаменти

Според Асоциацията дефицитът на медикаменти не попада в обсега на СЕСПА

Система СЕСПА е несъвършена и би трябвало да се поправя . " Подготвили сме законопроект, с който да поправяме тази проследяваща система и сега, в който имаме парламент, незабавно Министерството на здравеопазването ще внесе тези промени в закона, с цел да може да получим съответния надзор, който страната може да реализира върху търговците на едро, реекспорта на лекарства и всички тези механизми ", добави министърът на опазването на здравето.

В понеделник завършва публичното разискване на плана за държавното финансиране на регионалните лечебни заведения , които думите му са стълбовете на опазване на здравето.

По мотив на неналичието на медицински сестри министърът на опазването на здравето изрази вяра, че този дефицит ще се компенсира с разкриването на Медицински филиал в Добрич на Медицинския университет във Варна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР