В момента, в сметката на български адвокат има 60 млн.

...
В момента, в сметката на български адвокат има 60 млн.
Коментари Харесай

Димитър Лазаров: 60 млн. евро има в сметката на български адвокат, преведени от Венецуела

В момента, в сметката на български юрист има 60 млн. евро, преведени от Венецуела . Това съобщи в ефира на „ Лице в лице” ръководителят на Комисията за надзор над службите за сигурност Димитър Лазаров. Той разяснява последната информация по случая, минути след края на закритото съвещание на ръководената от него комисия, на която са били изслушани ръководителите на ДАНС, Министерство на вътрешните работи, прокуратурата, разузнаването и военна информация.
Комисията за надзор над службите разиска случая „ Гебрев ” Стана ясно, че предприемачът е имал вечеря и ден, преди да се почувства зле – с сътрудници от съветски и полски генезис
„ В момента, в наличност са към 60 млн. евро, постъпили са в доверителна сметка на юрист. Името не е упоменато, не е належащо. Не сме се интересували за името , тъй като следствието е в начален етап”, сподели Лазаров и добави, че лицето, което е получило парите има с изключение на българско и непознато поданство.

По думите на Лазаров, банката е българска, оказано е подпомагане от Българска народна банка . „ От Нова година насам няма придвижване. Доверителните сметки на юристи и адвокатски сдружения, нормално са пари на клиенти, които стоят там и при нужда се превеждат. Тепърва ДАНС ще открива какво е било придвижването на тези пари”, уточни ръководителят на Комисията за надзор над службите за сигурност.
ДАНС влезе в българска банка поради пране на венецуелски пари (ВИДЕО) Установен е титулярът на сметките, по които са били превеждани петродолари за по-късно да се изнасят от нашата страна
„ Смущаващо е, че сумата е огромна. Като споделяме постъпили са тук, това не значи, че са били предопределени да бъдат изхарчени тук. Вероятно е било предопределено по някакъв метод да бъдат връщани назад във Венецуела. Сигналът е пристигнал по дипломатически път от партньорските служби ”, съобщи Лазаров. Той уточни, че основанието за превод е било закупуване на храна за филантропични потребности. „ Вероятно тази сметка е една пощенска кутия, откъдето тези пари са били превеждани отвън България”, добави ръководителят на комисията.
Спешно по " Скрипал ": Разследват хипотетично отравяне на предприемача Гебрев (ОБЗОР) Премиерът, английският дипломат и службите организираха незабавно съвещание
Димитър Лазаров разяснява обстоятелствата и връзката сред случаите „ Гебрев” и „ Скрипал” . „ Април месец беше изяснено, че при вечеря на господин Гебрев с негови задгранични сътрудници – поляци, беларуси, се почувствал недобре, почнал е да повръща и е закаран във ВМА. Първите подозрения са били за сърдечен проблем, след което е открито, че се касае за отравяне. Веднага е формирано дело, разпитан е господин Гебрев, още до момента в който е бил на легло. Разследващите са създали претършуване на мястото на вечерята, домът и офисът му. От експертизата стана ясно, че това вещество се разгражда доста бързо – няколко часа, то не е с постепенно деяние, само че в случай че не се откри до няколко дни, би имало летален край с признаци на сърдечен проблем ”, сподели Лазаров.
Бойко Ноев: Българските управляващи прикриват случая с отравянето на Гебрев Според някогашния министър на защитата изнесената информация от основния прокурор по случая не дава отговор на обстоятелствата
Председателят на Комисията за надзор над службите за сигурност сподели още, че в кафето, открито в жилището на Емилян Гебрев, са открити проби от същото вещество, с което е бил токсичен предприемачът. Той добави обаче, че количеството, което е било намерено не би трябвало да провокира тази реакция. „ Публично знае се, че синът му след няколко дни има същите признаци с повръщане, шефът на компанията също постъпва във ВМА. Когато изписват сина му и господин Гебрев отива да го вземе облеклата от ВМА, той още веднъж се е почувствал зле”, добави Лазаров.

Експертизата, назначена във Финландия и платена от Емилиян Гебрев, удостоверява химичния състав на едното вещество, другото е неидентифицирано . Това е и повода да има европейска заповед за следствие.

„ Новичок е изолиран в Англия поради случая „ Скрипал”. Заключението на финландската лаборатория е, че откритото от тях вещество не попада в забранителния лист на мощно отровни вещества”, добави Лазаров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР