В момента в РСМ се води антибългарска политика с участието

...
В момента в РСМ се води антибългарска политика с участието
Коментари Харесай

Радев: Върху България се упражняват всякакви методи за натиск по темата РСМакедония

В момента в РСМ се води антибългарска политика с присъединяване на политици, партии, медии. Това съобщи президентът Румен Радев на национална конференция на тематика: „ Европейска вероятност за добросъседските връзки сред Република България и Република Северна Македония “.

„ Договорът за другарство и съседство не се извършва. Съвместната комисия не работи… Не мога да направя компромис с нашата история и еднаквост. Няма по какъв начин да се съгласим с кражбата на история с нейната замяна и имитация “, съобщи той.

Радев настоя за отварянето на досиетата на югославските тоталитарни комунистически служби (УДБА) до 1991 година

„ Всички скъсахме със своето тоталирано минало, с цел да поемем по пътя на демокрацията, районен съд Македония не може да е изключение “, счита той.

Според президента европартньорите не осъзнават риска, който ще донесе македонизмът в Европейски Съюз.

„ Използват се всевъзможни способи за лобиране и напън върху България посредством нашите съдружници и европейските институции за повдигане на ветото за старт на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз. Натискът беше изключително мощен предходната година, това не се случи тъй като двете служебни държавни управления отстояха позицията ни “, твърди президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР