В момента в Перник и София се провеждат действия по

...
В момента в Перник и София се провеждат действия по
Коментари Харесай

Гешев разкри подробности за мащабната акция в София и Перник

В момента в Перник и София се организират дейности по досъдебно произвеждане, свързани с закононарушения касаещи водната рецесия в Перник. Действията се организират от Специализираната прокуратура, КПКОНПИ, ДАНС и Министерство на вътрешните работи, съобщи на брифинг в Перник основният прокурор Иван Гешев.
"Такива дейности, от този жанр и с този мащаб не могат да се проведат единствено от Спецпрокуратурата. Работим с доста институции ", сподели още той. Главният прокурор означи, че не е уведомявал премиера Борисов за акцията, само че най-вероятно от Министерство на вътрешните работи са го създали.
"Проведох среща с кмета на град Перник и го уведомих, че се организират дейни дейности. Впечатлен съм от него - нека има повече такива кметове ", разяснява Гешев.
"Прокуратурата няма превантивна роля. Занимаваме се с наказателна отговорност – не и с морална ", безапелационен бе основният прокурор.
"Водната рецесия не е единствено след осъществени съответни закононарушения, а от сложна безнаказаност. Проверява се дали има източване на язовира в Перник. В Специализираната прокуратура се води досъдебно произвеждане от няколко дни ", сподели още той.

"Планирани са разпити на над 30 лица. До края на деня ще стане ясно дали има задържани ", добави основният прокурор.

"Спецпрокуратурата ще даде повече информация на брифинг на следващия ден ", приключи Иван Гешев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР