„В момента, в който започна войната, буквално усетих какво огромно

...
„В момента, в който започна войната, буквално усетих какво огромно
Коментари Харесай

Кулеба: Със задълбочаването на войната преживявахме и добри, и лоши моменти с България

„ В момента, в който стартира войната, безусловно усетих какво голямо задължение се стовари на плещите ми. Осъзнах, че би трябвало да се оправя с провокациите, пред които се изправя родината ми. Че би трябвало да направя всичко по силите ми – дори и повече, да оказа помощ Украйна да ги надживее и да излезе победител”.

Това съобщи министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в ефира на Нова телевизия.

„ В първите часове и дни ти излиза наяве, че всичко опира до самия теб. Дори и да желае да ти помогне, съответната страна ще има потребност от време да изпрати тази помощ. Със задълбочаването на войната преживявахме и положителни, и неприятни моменти с разнообразни страни. Мога да загатна Германия. Много полемики мога да опиша с разнообразни страни. Имахме положителни и неприятни моменти и с България”, акцентира Кулеба.

„ Ние прекосяваме през стадий, какъвто България е претърпяла, борейки се за своята самостоятелност, за свободата си. Аз скърбя постоянно, когато българи с проруски усеща не осъзнават това. Ако вие сте признателни на съветската войска, която ви е помогнала, с цел да извоювате независимостта и свободата си от поробителите, не значи, че епохи наред сте длъжни да простите закононарушенията, жестокостите, експанзиите и окупациите, осъществявани от нея. Не става така”, безапелационен е министърът на външните работи на Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР