В момента, в който задругата на четирите партии се разтури,

...
В момента, в който задругата на четирите партии се разтури,
Коментари Харесай

Крум Зарков : Когато се разтури задругата на четирите партии, беше очевидно, че най-вероятният сценарий са избори

В момента, в който задругата на четирите партии се разтури, преди месец, беше явно ясно, че най-нежеланият, само че най-вероятен сюжет са предварителни избори. Случилото се в последния месец  е логически свършек, само че с непотребна драма. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г. Той е наследник на журналистката Ана Заркова и на доктор Господин в „ Карай напряко ” по Нова телевизия.

„ Корнелия Нинова беше безусловно длъжна да опита и да се държи по този метод. Това е нейната отговорност като водач на мандатоносител ”, акцентира той. По думите му четирите партии от коалицията са били съвместими. 

„ Имаше доста ясна и публично допустима легитимационна основа на това общуване - че България би трябвало да се трансформира в правова страна в общ проект, в съответен проект - ГЕРБ и Движение за права и свободи да бъдат държани отвън властта и да се сформира правосъдна промяна ”, означи Зарков.

По думите на депутата обаче правосъдната промяна, под силата на събитията и на опозицията, е почнала да пада все по-надолу в дневния ред. „ Тази правосъдна промяна е общият цокъл, на който беше стъпила обединението. Когато той почна да се движи, излязоха тематики, за които изначално беше ясно, че тези партии не могат да се схванат ”, изясни още той.

Зарков коментира и тематиката със записа от срещата на парламентарната група на „ Демократична България ”. По думите му в него няма нищо скандално. „ Христо Иванов рапортува на групата си неговите старания и какво се случва на тези договаряния ”, е неговото мнение.

Депутатът обаче счита, че не е учудваща реакцията на Слави Трифонов. „ Той беше посочен с пръст няколко пъти. Тогава си разреших да кажа, че соченето с пръст и викането „ Ти си мафия ”, откакто единственият вероятен излаз, с цел да няма избори e по някакъв метод отново да бъде привързан, не е доста далновидно ”, безапелационен е той.

Впечатление, показа депутатът, му прави разликата, по която сътрудниците се отнасят един с различен по отношение на обстановката. Това го карало да мисли, че в действителност няма да се стигне до съглашение. „ Когато Има Такъв Народ завоюваха изборите - всички припкаха към тях. Те са същите, белким Слави се е трансформирал с нещо. След това Има Такъв Народ стана по-надолу, единствено че имаше потребност от тях за държавно управление. След това мислихме, че може без тях ”, изясни той.

„ Самите Има Такъв Народ се отнасят по друг метод. И Българска социалистическа партия се отнася по друг метод към Политическа партия. И Политическа партия по друг метод от Българска социалистическа партия. Защото загубихме общата си причина да сме дружно. И тъй като политическите водачи започнаха да гледат повече сондажите, в сравнение с действителностите ”, сподели още Зарков.

Той означи, че мандатът се връчва за избор на министър-председател, не за началник на КЕВР, на КПКОНПИ, на Висшия правосъден съвет. „ Или има болшинство, или няма. Мислите ли, че вторник следобяд, когато се съберем на Национален съвет, има, въпреки и дребна вероятност, да има определен министър председател или на другия ден да кажем би трябвало ни още един следобяд ”, попита депутатът. 

Зарков е на мнение, че връзките сред Българска социалистическа партия и Радев са се смразили. Именно за това той доста съжалявал. „ Не мога да разпознавам точната причина, само че доста ясно разпознавам последствията за Българска социалистическа партия. От този спор пострада Българска социалистическа партия, а не Румен Радев ”, акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР