В момента, в който тръгне разговор и има шанс да

...
В момента, в който тръгне разговор и има шанс да
Коментари Харесай

Митов: Има сили, които действат срещу редовен кабинет и съдебна реформа

" В момента, в който тръгне диалог и има късмет да стане правосъдна промяна, когато се одобряват текстове какво да е болшинството или за промени в конституцията, тогава се задействат сили, които да попречат на тях ", съобщи в " Лице в лице " депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

Относно убийството на Красимир Каменов-Къро и жена му, Митов съобщи, че такива неща " не трябва да се разрешават по никакъв метод ".

" Това за мен също е обвързвано по някакъв метод с този миг, не мога да ви кажа кои са кръговете, които не желаят да има кабинет, мога да предположа, само че мога да сбъркам, не трябва да се въвличат хора без виновност, само че на президента Радев доста му се ръководи, проличава си ", разяснява още той, представен от " 24 часа ".

" Има фактори, които обслужват концепцията, че постоянен кабинет не може да се случи. Едно е забавянето на мандата, второ – Радостин Василев от Политическа партия афишира, че ще се отдели от Политическа партия, вървят клюки из коридорите за записи, които има той, това е част от тази динамичност, която цели разлюляване на политическата среда. Викането на Борисов за проблеми, които са изчистени, които би трябвало да бъдат изхвърлени в кошчето, а не да бъдат претопляни ", безапелационен е депутата.

" Да се пречи за съставянето на кабинет, да се блокират приемането на текстовете за правосъдната промяна, аз просто виждам, че прекомерно доста станаха дейностите в посока на това да се дестабилизира средата, а аз не виждам различен бенефициент с изключение на Радев, който от доста време ръководи със длъжностен кабинет ", акцентира още Митов, като добави, че " той ще си реши по кое време ще даде мандата, аз препоръки няма да давам, към този момент има договаряния, само че са комплицирани, дано не спекулираме ".

Спрямо правосъдната промяна Митов съобщи, че " част от хората, взели участие в приемането на конституцията, си дават сметка, че тогава не са измислили по какъв начин тя да работи вярно ". " Този диалог за задълбочена промяна би трябвало да се води с хора, които да обяснят какво не е работило и по какъв начин да се преформатира, а не прокуратурата да държи каузи на трупчета, след което когато има потребност избрани среди или ползи да повлияят върху политически решения, да си осмислят държанието ", сподели още депутата от ГЕРБ, като уточни, че " те пробваха да ударят ГЕРБ, да си го признаем, през днешния ден се желае имунитета на Добрев, Борисов на два разпита ".

Относно кабинета Денков-Габриел, Митов съобщи, че " първичната концепцията за взаимното държавно управление беше за експертно, обаче се оказва, че Политическа партия желаят да им се гласоподава кабинет с тежки политически фигури – Асен Василев, Даниел Лорер, Владислав Рибарски ".

" Не знам кои са измененията по листата, ние сме дали правомощие на госпожа Габриел да договаря ", изясни още Митов, като добави, че " не съм във вътрешността в договарянията, госпожа Габриел – там е тежестта ".

" Хубаво е при такива договаряния да се приказва по-малко за съответни имена и кой какво желае, какво е взел или дал, провокират се страсти, които не са потребни по време на договарянията ", съобщи още депутата, като акцентира, че " господин Денков и госпожа Габриел са уравновесени хора, които ще могат да намерят баланс в тези договаряния ".

" Извървяли сме прекомерно огромен път, че да се отхвърляме, пред България има огромни провокации, задания, които се нуждаят от кабинет – Шенген, бюджет, Еврозона ", сподели още Митов и добави, че " ние като виновни хора направихме доста взаимни отстъпки, което би трябвало да се регистрира, само че чакаме взаимност ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР