В момента, в който осъзнаете, че сте направили грешка, устата

...
В момента, в който осъзнаете, че сте направили грешка, устата
Коментари Харесай

Когато направите грешка: 5 въпроса, които трябва да си зададете

В момента, в който осъзнаете, че сте създали неточност, устата ви стартира да пресъхва, а краката ви омекват. Подвластни на напрежението и напрежението, вие решавате неотложно да предприемете дейности, които да лимитират вредите, без да отделите даже минута, с цел да разберете къде нещата са се объркали и по какъв начин да избегнете сходна обстановка в бъдеще.  

Никой не желае да бъде прочут с това, че е направил огромна неточност във допустимо най-неподходящия миг. Въпреки това, тези неточности могат да ви служат като скъп урок и опит, стига да отделите нужното време, с цел да анализирате аргументите и факторите, които стоят зад тях.  

Кат Богарт от Inc.com предлага лист с пет въпроса, които би трябвало да си зададете, когато допуснете сериозна неточност, с цел да сте сигурни, че ще си извлечете нужните поучения и че ще бъдете по-добре готови за бъдещи трудности от подобен темперамент.  

1. Какво стана?

Знаете, че сте сгафили. Преди да предприемете нужните дейности, с цел да запазите репутацията си, би трябвало да разберете какво тъкмо се е случило.

Да не би да сте получили неточности инструкции или указания? Може би сте станали жертва на механически проблем? В коя част на веригата е казуса?

Намирането на корена на вашата неточност, преди да започнете работа по закърпването на обстановката, ще ви помогне да адресирате същинските проблеми и да си върнете надзор върху събитията допустимо най-бързо.

2. Как да поправя обстановката?

На последващо място идва времето, в което би трябвало да се концентрирате върху дейностите, които би трябвало да предприемете, с цел да „ поправите счупеното “. Най-добрият метод е преглътнете гордостта си и да поемете отговорност за грешката, вместо да се пробвате да я " замитате под килима " с вярата, че никой няма да забележи.

Необходимо ли да държите вашия началник или сътрудници в течение с развиването по казуса? Трябва ли да прекъснете процеса по поправяне на грешката, в случай че не разполагате с цялостната картина? Трябва ли неотложно да извършите корекции?

Определете какво следва да се направи и започнете работа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР