В момента, в който някакви пари станат част от дохода

...
В момента, в който някакви пари станат част от дохода
Коментари Харесай

Отдавна се знаело, че COVID добавките към пенсиите ще доведат до проблем

В момента, в който някакви пари станат част от прихода ти и се разделиш с тях, става драма. На втория месец към този момент си привикнал и тяхното лишаване се трансформира в драма, на каквото сме очевидци сега. Това съобщи пред bTV президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

Той акцентира, че синдикатът е предизвестил от дълго време, че Коронавирус добавката към пенсията ще докара до проблем.

По-рано стана ясно, че според разпореждане на Министерския съвет с пенсиите за януари всички пенсионери получават еднократна спомагателна сума от 60 лева към пенсиите си. Пенсионерите, които са получили през януари по-малко пари, в сравнение с през декември, пък ще бъдат обезщетени със задна дата - от януари. Компенсацията те ще получат с пенсията за февруари.

Според Манолов е било ясно, че нарастването на пенсиите, станало с преизчислението по реда на увеличение на тежестта на всяка година застрахователен стаж, няма да е задоволително. Той укори всички политици, които вършат тези неща, тъй като по негови думи не се съветват с Национален осигурителен институт. Без да ги схващат, ги вземат решение тези неща, възмути се синдикалният водач.

Той съобщи и че от КТ " Подкрепа " ще имат искания за размера на минималната работна заплата и пенсия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР