В момента, в който над 1 милион и 200 хиляди

...
В момента, в който над 1 милион и 200 хиляди
Коментари Харесай

Заради кризата: Руснаци напускат страната, отиват във Финландия

В момента, в който над 1 милион и 200 хиляди украинци бяха принудени да избягат от войната в родината си, някои руснаци също напущат своята, оповестява. Причината са суровите наказания и слуховете, че границите ще бъдат затворени.

На жп гарата в Хелзинки пасажерите слизат от високоскоростния трен Алегро от Санкт Петербург. Сред тях в последните дни има от ден на ден руснаци с от ден на ден багаж. Те са решили да изоставен Русия по един от последните останали направления на запад отвън от страната.

След като доста страни затвориха небето си за самолети на РФ, пътуването по въздух за руснаците към Европейски Съюз стана невероятно. Влакът от Санкт Петербург за Хелзинки към момента остава и единствената отворена сухопътна жп връзка с към страните от Европейски Съюз.

В мощ е условието за цялостен курс на имунизация против COVID-19 и то заверен с европейски документ, който изключва имунизация с съветската ваксина " Спутник ", която е всеобщо употребена в страната. Изисква се и пътуващите да са съветски или финландски жители, както и виза. Това мощно лимитира опциите и прави Хелзинки вид за малко на брой.

" Решихме да напуснем - споделя семейство от Санкт Петербург пред " Франс 24 " - тъй като не можем да си представим каква ще е обстановката даже единствено след седмица. "

Част от руснаците, идващи в Хелзинки, са имали билети за полети към Европа, които към този момент няма по какъв начин да употребяват.

Старши вицепрезидентът на финландския жп оператор VR Топи Симола споделя, че билетите за влаковете, заминаващи от Санкт Петербург през всички последващи дни, са изкупени до последния. Ръстът на искащите да пътуват е регистриран два дни след началото на нашествието в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР