В момента, в който децата тръгнат на училище и на

...
В момента, в който децата тръгнат на училище и на
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: В момента, в който децата тръгнат на училище и на детска градина става това

В момента, в който децата тръгнат на учебно заведение и на детска градина, уголемяват контактите си и стартират да се разболяват. Това сподели за zdrave.to доцент Атанас Мангъров.

" Сега има нормалните за този сезон вируси. Когато времето захладнява, заран и вечер е студено, а по обед е топло, се основават условия за остри вирусни инфекции, които се предизвикват от разнообразни типове вируси. Нищо извънредно няма тази есен.

Коронавирусите, за които толкоз се приказва в последно време и непрестанно излизат всякакви " глави ", които се пробват да плашат хората, по принцип са виновни за към 20% от острите респираторни вирусни инфекции.

Това са инфекциите, които назоваваме настинки – със сополи, кашлица, температура, общо неразположение, болки по мускули. Тях ги е имало постоянно. Ние до момента не сме ги тествали, тъй като те не са създавали задоволително тежки проблеми. 

В момента с тези проби, с които преди години откривахме Ковид-19, в този момент диагностицираме тези вируси, които някои се пробват да назовават по същия метод.

Но това не е Ковид-19, това са коронавируси, които се отличават по своите биологични и клинични характерности от вируса, който беше през 2020-2022 година ", изясни инфекционистът.

Сега в действителност има нови варианти на коронавирусите, само че това не е Ковид-19, сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР