В момента в Европа и отвъд Атлантическия океан се надига

...
В момента в Европа и отвъд Атлантическия океан се надига
Коментари Харесай

Външно: В Европа и отвъд Атлантическия океан се надига вълна на популизъм, който застрашава демокрацията

В момента в Европа и оттатък Атлантическия океан се надига още веднъж последна вълна на популизъм и изразителност, която заплашва и подлага под подозрение нашите демократичните полезности. Вълна, която търсейки своите политически проявления, се връща към тези най-мрачни години, когато светът изстрада Холокоста.
 България и Холокоста: 10% считат, че антисемитизмът е проблем у нас, 2% - че се е нараснал
Това съобщи националният координатор за битка с антисемитизма и заместник-министър на външните работи Георг Георгиев на брифинг в постройката на Министерството на външните работи, оповестява Българска телеграфна агенция.

Георгиев посочи, че тази година е специфична за България, тъй като за първи път страната ни празнува 27-ми януари като страна, която е пълновръстен член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста.

Той изясни, че това е съюз на страни, които търсят способи и пътища за това по какъв начин да се оправят със актуалните проявления на езика на омразата, антисемитизма и ксенофобията.

Страните от този алианс имат също по този начин задачата и да предават информация, която да доближава до най-младите. Затова българското държавно управление е отдадено на задачата в България да се обезпечи среда, която е освободена от всички вероятни изрази на езика на омразата. Поради тази причина, когато се виждат вандалски актове, като издраскани монументи и поругани религиозни храмове, цялото общество би трябвало да " надига глас на противоречие и неприязън " към всички сходни прояви, както и против похищенията против демокрацията в Европа през днешния ден, добави Георг Георгиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР