В момента в Бургас се реализират и проекти с европейско

...
В момента в Бургас се реализират и проекти с европейско
Коментари Харесай

Директорът на Морска администрация - Бургас: За голяма част от света в момента Черно море е военна зона

В момента в Бургас се осъществят и планове с европейско финансиране за създаване на ново дълбоководно корабно място и ферми за аквакултури.Това разяснява капитан Живко Петров, шеф на Морска администрация-Бургаспо време наконференцията " Европа на Балканите: Общо бъдеще ", която се организира в Бургас по самодейност на Българската телеграфна организация.

Друг план, по който се работи, се отнася до жп свързаността. Целта е да се построи кулоар сред пристанищата в Солун - Кавала - Александруполис - Бургас - Варна - река Дунав, през Букурещ, пристанище Констанца, до Балтийско море.За огромна част от света обаче сега Черно море е военна зона, уточни кап. Петров, което, по думите му, забавя плановете. “Морето усъвършенства изискванията ни за живот и бизнес ”, сподели в умозаключение шефът на Морска администрация-Бургас.

Директорът на Морска администрация-Бургас означи, че за последните 10 години остров “Света Анастасия ” се е трансформирал в шлагер измежду туристите.По думите му модернизирали са се и пристанищата в Поморие и в Несебър. “В Несебър се построиха плаващи уреди, които се вписват в пейзажа, без да са строителство, не засягат културната история ”, сподели кап. Петров.Той добави, че с помощта на европейско финансиране Бургаска община към този момент има три кораба, като има трендове и за бъдещо развиване.Сред нещата, които не са толкоз забележими за обществеността, само че са реализирани още веднъж посредством европейски планове, са системата за наблюдаване на трафика, посредством която 24 часа се следи българското териториално море и прилежащата зона; и системата за електронен документооборот в пристанищната администрация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР