В момента у нас има институционален блокаж, каза в Тази

...
В момента у нас има институционален блокаж, каза в Тази
Коментари Харесай

Политолог: Към този момент изглежда, че просто сме взели да се надцакваме

В момента у нас има институционален блокаж, сподели в „ Тази заран “ по бТВ политологът Христо Панчугов, визирайки войната сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

„ Сега е моментът да се убеди българското общество, че има концепция какво да се прави. Към този миг наподобява, че просто сме взели да се надцакваме “, счита политологът.  

По думите му може би е по-добре прокуратурата да бъде в изпълнителната власт, тъй като тогава няма да има този блокаж на институциите.

„ Големият въпрос тук е за какво тази власт се прави на сюрпризирана. Какво тъкмо е новото в тази обстановка, с изключение на явно абсурдът, който се търси и който е на огромна цена. Това, което се вижда от обществото е една аматьорщина “, сподели още Панчугов.

„ Големият минус от протичащото е за нас жителите, тъй като задължението на Министерство на вътрешните работи около това да проверява предходните ръководещи води до по-слаб надзор върху престъпността. Това се усеща през растежа на битовите закононарушения, както и тези на МПС “, разяснява в утринния блок  от своя страна политологът доцент Стойчо Стойчев.

„ Това болшинство пристигна със поръчката, че ще уволни и ще закрие профилираните съд и прокуратура. Не виждам за какво изпълнителната власт би трябвало да е сюрпризирана, че има ответна реакция от страна на основния прокурор. Очевидно, че казусът в връзката идва преди всичко от изпълнителната власт “, на мнение е Стойчев.

„ На мен ми се коства, че вървим към следващ неуспех не на едно държавно управление, а към неуспех на досегашната политическа система “, разяснява от своя страна Тихомир Стойчев, някогашен началник на ЦСБОП.

По думите му огромна част от хората, които сега са в изпълнителната власт, са „ инцидентни хора, пристигнали от нищото “.

„ Аз не видях ролята на изпълнителната власт – тя направи ли прочит на това, което се е случвало на системата за сигурност. Хиляди чиновници бяха уволнявани през годините от хора на върха на тази пирамида “, сподели още Стойчев.

Той добави още, че службите през годините са станали мощно политизирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР