В момента туристите по цял свят се питат къде могат

...
В момента туристите по цял свят се питат къде могат
Коментари Харесай

Испански 5-звезден хотел изисква два отрицателни теста за Covid-19 преди регистрацията на гостите

В момента туристите по целия свят се питат къде могат да пътуват и къде могат да се любуват на почивката си без заплаха за здравето им? 5- звездният хотел в югоизточна Испания Sha Wellness Clinic, има отговор на този въпрос. Тя изисква гостите да дават негативен резултат от тест за Covid-19, преди да отседнат там.

" Когато започнахме да сформираме нашите превантивни ограничения, нямаше никакво подозрение, че това ще бъде условие ", съобщи Алехандро Баталер, вицепрезидент на клиниката. " Основният ни приоритет е да подсигуряваме сигурността на нашите посетители, до момента в който са в Sha, с цел да могат да са спокойни по време на престоя си. "

Хотелът се намира в Аликанте, Испания и разчита на обстоятелството, че условието за гостите да показват тест за ковид преди да дойдат е тъкмо това, което ще ги накара да желаят да отидат там.
 До 80% ще е сривът в интернационалния туризъм през 2020 година
До 80% ще е сривът в интернационалния туризъм през 2020 година

Според Организация на обединените нации пандемията докара до най-лошата рецесия в бранша

" През тези времена хората са по-загрижени от всеки път за сигурността си, когато става дума за пътешестване ", сподели Баталер. " Гостите могат са спокойни, като знаят, че всеки клиент е тестван и пространствата са непрекъснато дезинфекцирани, тъй че да могат в действителност да се провиснал и да се усещат уверени и сигурни. "

За регистрация в хотела са нужни два негативни резултата от теста. Всички посетители би трябвало да преминат проби за Covid-19 24 до 48 часа преди да дойдат в Sha Wellness. Гостите се предизвикват да изпратят резултатите, макар че хотелът разрешава да донесат резултатите и когато дойдат. Но те не са единствените, които се тестват. Персоналът на клиниката би трябвало да се тества за Covid-19, преди да се върне на работа и по-късно да си прави постоянни проби.

След идването си всички посетители ще преминат втори тест Covid-19, както и тест за антитела и медицински обзор. Всички проби са включени в цената на престоя.
 Швейцарски хотел предлага 5-звезден “карантинен” пакет, в това число тест за ковид
Швейцарски хотел предлага 5-звезден “карантинен ” пакет, в това число тест за ковид

Срещу цена от 4000 паунда може да получите 24-часови грижи от здравна сестра

Какво да чакат туристите по време на престоя?

" За нас е значимо нашите посетители освен да се усещат в сигурност, когато идват в Sha, само че и да се усещат здрави по време на престоя си, " сподели Баталер.

В сходство с измененията след пандемията, които се случват в хотелската промишленост, клиниката ускорява своя протокол за разчистване, конфигурира термо камери за премерване на телесната температура. Процесът на регистрация се реалокира в жилищата, а няма да се прави на рецепцията.

Гостите ще могат да се включват в здравни стратегии, фокусирани върху тематики като фитнес, детоксикация и здравословна загуба на тегло. Клиниката има 11 резиденции, където те могат да се подлагат на лекуване и медицински съвещания, без да се постанова да напущат жилищата си.

Sha прибавя нови услуги за " подсилване на имунната система ". Гостите могат да се подложат на терапия със стволови кафези, инфрачервена топлота и други Имунотерапията и консултациите с лимфоцитни профили също са включени във всички резервации.

Резервация за седем дни за програмата " ребаланс " в края на юли в първокласния първокласен апартамент е на приблизителна цена 5 310 евро.

Хотелът затвори в края на март и има за цел да отвори през юли в сходство с напътствията на испанското държавно управление.

Още хотели тестват гостите за Covid-19

Waldhotel, в Оббюрген, Швейцария също тества гостите за Covid-19, макар че не изисква негативен резултат от теста, преди гостите да могат да се записват.

Тестовете костват 154 щатски $ и се вършат в Waldhotel Health & Medical Excellence, медицински център, който работи в хотела.

" Въпреки че Waldhotel Health & Medical Excellence остава отворен по време на пандемията, в Waldhotel и курорта Бюргенсток няма регистриран случай Covid-19 ", споделя доктор Верена Бринер, медицинският шеф на центъра.

Waldhotel предлага и тест за Covid-19 за антитела за посетители за 100 на цена 102 $. Тъй като той е петзвезден хотел и медицински център в едно, има строги хигиенични ограничения - като станции за стерилизация на ръцете и строги условия за стерилизация още преди ковид. Все отново бяха въведени и нови ограничения в отговор на вируса под управлението на доктор Бринер.

В медицинския център работи екип от специалисти по дерматология, гастроентерология, спортна медицина и стоматология. Гостите на хотела могат да вземат участие в стратегии с фокус върху извършения, повишение на имунитета и намаляване. Програмите са с дълготрайност три дни до две седмици. Някои посетители остават с месеци.

Хотелът има достъп до летище, където частни самолети могат да обслужват гостите, които могат да си разрешат да избегнат комерсиалните самолетни компании.
 Без сешоари, само че с маски: Как ще работят хотелите у нас през лятото?
Без сешоари, само че с маски: Как ще работят хотелите у нас през лятото?

Дезинфектанти на рецепциите, санитарни комплекти за гостите и хранене единствено на открити места са единствено част от условията

Международното пътешестване до Испания и Швейцария обаче не е допустимо сега. След два месеца строго блокиране, през май Испания стартира да отстранява карантината. В момента страната има условие за 14-дневна карантина за множеството идващи от чужбина, макар че министърът на превоза Хосе Луис Абалос съобщи, че се надява туристическата активност да стартира още веднъж в края на юни.

В момента в Швейцария могат да влизат единствено швейцарски жители, поданици и служащи. На 15 юни обаче Швейцария разгласи желанията си да отвори още веднъж границите си с Германия, Австрия и Франция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР