В момента цялата леглова база на известния в цяла Европа

...
В момента цялата леглова база на известния в цяла Европа
Коментари Харесай

Бащата на Кирил Петков е на най-тузарския ски курорт в Европа

В момента цялата леглова база на известния в цяла Европа алпийски курорт е изцяло заета поради прииждащите платежоспособни туристи

Петко Петков – бащата на Кирил Петков, е зарязал сина си на старта на новата предизборна акция и е отпътувал на първокласна ски отмора във Френските Алпи. Петков-старши самичък се похвали, че е отседнал в едно от най-скъпите и влиятелни курортни села там – Пюи-Сен-Венсан.

В момента цялата леглова база на известния в цяла Европа алпийски курорт е изцяло заета поради прииждащите платежоспособни туристи. Очевидно бащата на водача на Политическа партия от дълго време е резервирал ваканцията си там, щом е съумял да се вреди къде да отседне. Проверка с цените за нощувка в разгара на сезона в известен интернет портал за резервации демонстрира, че най-евтините стартират от 600 лв. на нощ за елементарна двойна стая. Цената обаче е за бюджетен престой в къща за посетители вид дребна вила и в сумата не са включени безусловно никакви екстри. Онези, които желаят да се глезят със спа процедури, топли басейни и джакузита, би трябвало да се бръкнат по най-малко 1000 лв. на нощ, с цел да отседнат в първокласен хотел.

Петко Петков не се посвени да разгласява обилие от фотоси от първокласната си отмора на фона на беднотията и рецесията в България. От фрагментите, споделени в персоналния му фейсбук профил, е видно, че е прекарал във френския курорт най-малко 5 дни. Бил е в приблизително огромен хотел в алпийски жанр с невероятна панорама към планината. Само за нощувки е платил към 3000 лв., пресмятат туристически сътрудници. Цените из заведенията в Пюи-Сен-Венсан обаче са не по-малко солени. Обикновено ризото с гъби в множеството коства сред 35 и 40 евро, което е към 80 лв. за порция от 250 грама.

Петко Петков е разпален скиор от години и обожател на рисковите спускания. Предпочита да посещава задгранични ски дестинации, в сравнение с българските курорти. Синът му е наследил влечението му към зимните спортове от него, само че обича повече да кара сноуборд по рискови писти. Заради обтегнатата политическа конюнктура у нас обаче Кирил и фамилията му нямало по какъв начин да заминат дружно с баща му на първокласната почивка във Френските Алпи. Докато беше министър председател, той постоянно отскачаше до Боровец, с цел да кара сноуборд през уикендите, като поставяше охранителите си от НСО в куриозни обстановки. Стигало се даже до кавги с гардовете, които не му разрешавали да прави нощни спускания.

В момента бащата на Кирил върти неговите бизнеси и търговията му с пробиотици и хранителни добавки. Петко Петков е биолог по специалност и пръв консултант на сина си в политическите му каузи. По време на злощастния мандат на Кирил като министър председател стана ясно, че всеки собствен ход той съветвал с баща си. Петков-старши и през зимата живее в фамилната морска хасиенда край курорта Лозенец. Апартамента си на пъпа на София е отстъпил на сина си, снахата и внучките.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР