В момента циркулират вирусите, които обуславят обикновената настинка. Какво представлява

...
В момента циркулират вирусите, които обуславят обикновената настинка. Какво представлява
Коментари Харесай

Д-р Ангелова: Грешно е при настинка да се пие антибиотик, той не унищожава вируса

В момента циркулират вирусите, които обуславят елементарната простуда. Какво съставлява тя? - остро респираторно вирусно заболяване, което визира синусите, гърлото и ларинкса, т.е. горни дихателни пътища.

Това разяснява пред Нова тв доктор София Ангелова.

Масовата кашлица е обвързвана с риновируса. Обикновено стартира със сухота в гърлото, гърлобол, следва хрема и следва кашлица, която е в действителност мъчителна. По време на празниците хората ми се обаждаха и ме питаха дали няма да им изпиша антибиотик. Но тук ще отворя една голяма скоба - антибиотика не лекува вирусната зараза. Той ще подтисне имунната система. А ние знаем, че по време на вирусна зараза имунната система е тази, която реагира и която се оправя и унищожава вируса, уточни тя. 

Грешна е тезата, че би трябвало да се вземе антибиотик, с цел да се избегне затруднение. Има част от пациентите, които могат да създадат затруднение. Усложнението съставлява вторична бактериална зараза. Тогава към този момент може да се включи антибиотик, уточни тя. 

Много е значимо при простуда да се погрижим за навлажняване на лигавицата. В момента използваме разнообразни отоплителни уреди, а те изсушават въздуха, а това е парадайс за вирусите. Така че гаргарата със содена или солена затоплена вода е доста потребна. Или да вършим влажни инхалации. Така не се разрешава на вирусите да се развиват. Проявете самообладание, не се гневете, поучава лекарят. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР