В момента цената на международните пазари на нефта пълзи нагоре,

...
В момента цената на международните пазари на нефта пълзи нагоре,
Коментари Харесай

Енергийният експерт Васко Начев: Не очаквам нефтът да стигне 100 долара за барел

В момента цената на интернационалните пазари на нефта пълзи нагоре, пробва се да стигне 100 $ за барел, само че персонално аз не чакам да се случи, сподели в студиото на " Денят стартира " на Българска национална телевизия енергийният специалист Васко Начев.

" Много е значимо по какъв начин ще се развият нещата в Украйна, това би предопределило вероятно цената на нефта да стигне 100 $. Стигне и 100 $, при нас цените ще се повишат с още 10 стотинки ", изясни той.
Той не счита, че цените на горивата у нас ще доближат 3 лв.. Начев разяснява, че е обикновено да има разнообразни цени на горивата в другите градове у нас, тъй като разноските не са идентични.

40% от горивата у нас идват от " Лукойл ", няма по какъв начин да няма всеобщо повишаване на цените, разяснява още Начев. Той акцентира, че акцизът у нас е най-нисък в Европа.
" Спомняте си, че беше основана Национална петролна компания, която да натисне цените надолу. Беше ясно, че нищо няма да се случи. Беше им обособен бюджет от 55 милиона, до този миг няма никакъв резултат. Ако има, той е някъде прикрит дълбоко и нито един от нас не го е усетил ", добави той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР