В момента целият свят е вперил поглед в постъпките и

...
В момента целият свят е вперил поглед в постъпките и
Коментари Харесай

За какво призовава първата дама на Украйна

В момента целият свят е вперил взор в постъпките и посланията на президента Володимир Зеленски. Той употребява обществените мрежи, с цел да поддържа своя народ. Същото прави и брачната половинка му Олена.

От началото на войната първата дама на Украйна активно публикува в профила си в Instagram послания към своите сънародници, с които изрича възхищението си от смелостта и борбеността им. Олена Зеленска се пробва да поддържа духа им в тези сложни за Украйна времена. 

Оказва се, че поради броя на растящите жертви, става все по-трудно за Олена да бъде мощна. В един от последните си постове тя споделя видео на отломките от детската болница в Мариупол, която беше разрушена при въздушна офанзива от страна на Русия. 

" Мариупол. Точно в този момент. Руски въздушен удар по медицинския център и родилния дом. Това е ужасяващо видео, само че към момента не можем да забележим най-лошото. Не знаем какъв брой майки и деца са убити и ранени. Ние молим НАТО да затвори нашето небе от името на цяла Украйна. Молим нещо сходно в никакъв случай да не се повтори, само че не сме чути. Междувременно вражеските самолети безочливо убиват цивилни ", написа в своя Instagram Олена Зеленска под видеото. 

Преди няколко дни първата дама на Украйна още веднъж употребява обществените мрежи с апел. Този път тя се обърна към света, с цел да опише какво тъкмо се случва в родината ѝ по какъв начин тя вижда съветската инвазия против народа ѝ.

" Напоследък голям брой медии от целия свят се обърнаха към мен с молби за изявленията. Това, което се случи доскоро повече от седмица, беше невероятно за поверие. Страната ни беше спокойна, нашите градове и села бяха цялостни с живот. На 24 февруари всички се събудихме от известието за съветска инвазия. Танкове минаха украинската граница, самолети влязоха в нашето въздушно пространство, ракетни установки обстрелваха градовете ни. Въпреки уверенията на Кремъл, че това е " специфична интервенция ", това в действителност е всеобщо ликвидиране на украински цивилни ", написа първата дама на Украйна в Instagram.

Тя прибавя, че може би най-ужасяващите и опустошителни жертви са тези на децата. Олена Зеленска не пропуща да спомене осемгодишната Алис, която умира по улиците на Охтирка, до момента в който дядо ѝ се пробва да я отбрани. Както и Полина от Киев, която умира при обстрел, дружно с родителите си. Зеленска не не помни и 14-годишният Арсений, който е ударен от парчета и не е избавен, защото кола за спешна помощ не съумява да стигне до него в точния момент поради въздушна офанзива.

" Когато Русия споделя, че " не води война против цивилни ", аз споделям имената на тези убити деца ", твърдо декларира първата дама на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР