В момента трябва да се отпуши работата на парламента с

...
В момента трябва да се отпуши работата на парламента с
Коментари Харесай

ПП: Ротация с ГЕРБ на председател на парламента, но без подкрепа за кабинет

В момента би трябвало да се отпуши работата на Народното събрание с избор на ръководител на ротационен принцип сред двете най-големи партии в Народно събрание. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев на брифинг в коридорите на Народното събрание.

" Вчера политическа партия ГЕРБ не съумя да събере болшинство към номинация на ръководител на Народното събрание. Ние не сме попречили на този развой, гласувахме " въздържал се " и не издигнахме претендент, уточни Василев и съпостави обстановката с предишния парламент, когато още веднъж не можеше да бъде определен ръководител на Народното събрание.
" Промени в Конституцията не влиза в обсега на това, което се разисква сега ", уточни още Василев. Той не се съгласи с мнението на ГЕРБ, че ще има избор на ръководител, когато има единодушие за държавно управление. По думите му по тази причина оферират ротация на ръководителите, което е европейска процедура в други страни.
Василев разяснява, че традицията да се избира ръководител на Народното събрание от най-голямата партия е нарушена най-малко няколко пъти в последните няколко години.

" Ние доста ясно декларирахме, че няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ или с присъединяване на ГЕРБ ", разяснява още Асен Василев.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков уточни повода да се беседва с ГЕРБ за общи цели и законодателна стратегия.

" В момента най-важните въпроси е за общата законодателната стратегия, която да е приоритет за този парламент - законът за следствие на основния прокурор, за влизане Еврозоната, за участие Шенген, това са значимите цели на деня. Отиваме на диалози, с цел да задвижим тези процеси ", добави още Петков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР