В момента толкова активно се обменят данни по Интернет през

...
В момента толкова активно се обменят данни по Интернет през
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов, КЗП: Днес обменяме за ден толкова данни през Интернет, колкото преди за година

В момента толкоз интензивно се обменят данни по Интернет през мобилните мрежи, че за един ден този трафик е колкото е бил преди за една година. Говорим за в действителност колосални промени. Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по телевизия „ Евроком “.

Според него неведнъж повишената консумация – от една страна, и все по-лесният достъп до Интернет за продан на информация и посредством различни канали, като Wi-Fi да вземем за пример – от друга, са измежду катализиращите фактори за последователното отпадане на таксите за роуминг и в Западните Балкани. По думите му процесът се усъвършенства най-много за потребителите. „ При всички случаи и операторите няма да са на загуба, даже и да се наложи да създадат някакви вложения, които в средносрочен проект с темпа, с който се развиват тези технологии, сигурно ще им се изплатят “, добави той.

„ Във време, в което можете да влезете във всяко кафене, ресторант, хотел, даже и в парк и да си пуснете безвъзмезден интернет, в прилежащи страни да се заплащат по 15 евро за мегабайт или по 3 евро за минута диалог не е съответно “, разяснява ръководителят на КЗП. Маргаритов изрази убеждението си, че всички мобилни оператори правилно ще вкарат новите цени според препоръчаната от българския еврокомисар Мария Габриел пъртна карта за понижаване на таксите в идващите интервали. И даде образец, че са го създали при отпадането на таксите за роуминг в Европейския съюз през лятото на предходната година. Той означи, че към този момент са факт и действителни дейности, а от началото на август ще стартира първият стадий на поевтиняването. „ Целта е в границите на идващото лято да приказваме за десетократни намаления “, сподели още Маргаритов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР