В момента текат вътрешни проверки. Събрали сме всички данни от

...
В момента текат вътрешни проверки. Събрали сме всички данни от
Коментари Харесай

Демерджиев: Имаме съмнения за полицаи, замесени в трафик на мигранти

" В момента текат вътрешни инспекции. Събрали сме всички данни от ДАНС и от нашата вътрешна сигурност за случаи, в които имаме подозрения, че са забъркани наши служители на реда в трафик на мигранти. Работим по тези ограничения и ще бъдат подхванати ограничения идващите дни. Това съобщи вицепремиерът по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след ревизия на оградата по границата с Турция.
Той акцентира, че ще има рокади, както и хора, във връзка с които ще се подхващат наказателни производства.
" Заедно работят екипите на " Гранична полиция " и военните под координацията и управлението на " Гранична полиция ". Обсъдихме и предприехме ограничения по оправяне на пътищата в региона, защото това е значимо и дава опция на екипите в региона да работят. Осигурихме в допълнение и ще осигуряваме още техника за този терен - в това число дронове и безпилотни летателни апарати ", сподели още вицепремиерът.
" Разчитаме помощта от Турция да се ускори и да се обърне внимание на този проблем по-сериозно. Мисля, че доста се спекулира с пробойните на границата. Преодоляването на това оборудване става за минути със стълби. Средства в тази тенденция към този момент са обезпечени ", изясни Демерджиев. 
" Мигрантският напън понижава по малко, което значи, че ограниченията са дали резултат. Цяла седмица интензивно се работи с каналджиите. Събрахме информация от всички служби, имащи отношение към този въпрос. Направихме лист с лицата, занимаващи се с тази активност и цяла седмица се работи с тях ", добави вътрешният министър.
" На този стадий потенциалът на мигрантските центрове не е напълно напълнен. Ако се стигне до такава степен, ще бъдат отворени разпределителните центровете за настаняване от фургонен вид в Харманли и Елхово ", отговори на журналистически въпрос вътрешният министър. 
Вицепремиерът по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на защитата Димитър Стоянов са в региона на българо-турската граница.
Работното посещаване стартира в 7.30 часа в Регионалната дирекция „ Гранична полиция “ в Елхово, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
В програмата на двамата министри е очакван и обход на част от инженерно-възпрепятстващото оборудване на границата с Република Турция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР