В момента текат лидерски срещи между четирите формации, които преговарят

...
В момента текат лидерски срещи между четирите формации, които преговарят
Коментари Харесай

В ход са лидерски преговори, които се очаква да завършат с коалиционно споразумение

В момента текат лидерски срещи сред четирите обединения, които договарят за сформиране на държавно управление - " Продължаваме Промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България ". Това заяви пред публицисти пред Народното събрание Андрей Гюров от Политическа партия.

По думите му се чака подписването на съдружно съглашение преди началото на 47-то Народно заседание , чието първо съвещание е в петък - 3 декември. Относно оповестената в медиите информация за структурни промени в Министерски съвет и ротация на ръководителя на Народното събрание, Гюров съобщи, че това е информация, която на този стадий не може да разяснява. " Досегашните договаряния, които организирахме, не включват дискутиране на персони, тъй че това е нещо, което сега се дискутира ", сподели той по отношение на диалозите в лидерски формат и бъдещия министър председател.

" В момента всичко е на масата. Ние нямаме спомагателна информация по какъв начин ще протекат договарянията. Надяваме се водачите да се спогодят и да има настояща формула за съставяне на държавно управление в най-скоро време ", добави определеният за народен представител.

Относно апела на служебното държавно управление за приемане на бюджета за идната календарна година, Гюров разяснява, че по този начин както е импортиран сега, е проблем да бъде одобри т. " Очакваме структурни промени в Министерски съвет, тъй че няма по какъв начин да се одобри подобен бюджет ", разяснява още той. Той бе безапелационен, че не удостоверява никакви информации, които са излезли в медиите по отношение на структурни промени в бъдещия кабинет.

Даниел Лорер, който показа програмата на Политическа партия по тематиката " Международни връзки " съобщи, че петък ще бъде един прекрасен ден за българската народна власт. " Не вземам участие интензивно в договарянията, тъй че не бих желал да разясня. Съвсем скоро ще стане ясно ", настоя той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР