В момента тече сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб ,

...
В момента тече сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб ,
Коментари Харесай

От последните минути: Рязък скок на заразените за 24 часа, ще стигнат ли леглата?

В момента тече утринния брифинг на Националния действен щаб, на който ген. Венцислав Мутафчийски дава последните данни по отношение на обстановката с ковид у нас и какви ограничения следва да се подхващат: „ Открита е ДМС линия за поддръжка на българските медици, работещи в условия на COVID-19 на 17 777. Всеки с може да ги поддържа с текст „ взаимност “ “, сподели той.

Мутафчийски огласи, че 800 000 лв. са дарени от АЕЦ „ Козлодуй “.

„ За последните 24 часа 33 са случаите.

Заразените у нас са 276 души “, съобщи генералът.
„ 7473 кревати имаме за заболели от ковид. 1137 са в София “, сподели той и добави, че това не е цялостният потенциал на лечебните заведения, а заповяданият потенциал “.

„ Новите области са Кърджали и Хасково, а от тези 12 проби, които излязоха по късно има в Бургас са 3-а души – жена на 22 години, две деца на 3 години и на 8 години. Те са контактни лица на един от докторите, които бяха открити с ковид. Имат история, а дамата е пътувала от Англия “, сподели той.

„ В София в Инфекциозна болница има нов случай – мъж на 56 години. А в Кюстендил мъж на 57 години “, добави генералът. Пациентите в тежко положение остават в такова.

БЛИЦ напомня, че коронавирусът взе три жертви в страната ни. Излекуваните към този момент са 8.

Вчера министър председателят Бойко Борисов организира видеоразговор с водачите на страните-членки на Европейски Съюз. След срещата министър-председателят призна, че няма измислено действително нито лекарство, нито ваксина против COVID-19.

Днес ще се организира тристранен съвет, който ще реши какви ограничения ще бъдат признати за подкрепяне на стопанската система и бизнеса. По-късно денем се чака и брифинг на Медицинския щаб, който ще даде повече информация за битката с ковид.

БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден стана ясно, че министър председателят и специалистите са решили да не вършат всеобщ скрининг на популацията, а да подложат на бързи проби 1000 индивида.

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР