В момента тече съвещание на командирите от частната военна компания

...
В момента тече съвещание на командирите от частната военна компания
Коментари Харесай

Командирите на Вагнер се съвещават, очаква се да направят изявление

В момента тече заседание на командирите от частната военна компания (ЧВК) „ Вагнер “, чийто собтвеник Евгений Пригожин почина в авиокатастрофа довечера. Смъртта на шефа на „ Вагнер “, както и на създателя и пълководец на групировката Дмитрий Уткин е доказана, въпреки и в неофициални източници. Твърди се, че телата им са открити, образно идентифицирани  и се чака ДНК-експертиза да удостовери обстоятелствата.

Командирите на “Вагнер “ са задействали процедура, която в ЧВК е създадена от дълго време и съставлява проект за деяние при положение на гибелта на шефа на компанията и командния състав. Очаква се изказване от командирите на „ Вагнер “ след края на съвещанието, на което ще бъдат взети значими решения.



По-рано стана ясно, че втори аероплан Embraer ERJ-135BJ " Legacy 650 " с бортови номер RA-02748 се е приземил безпроблемно на летище „ Остафиево “ в Московска област. Неофициални източници стартират версията, че е допустимо Евгений Пригожи да е пътувал на борда на този аероплан, който, поради опасения за сигурността си, в доста предходни случаи се е записал като пасажер на единия аероплан, а е летял с другия.

До този миг няма публично удостоверение от страна на управляващите, че Евгений Пригожин и командира на „ Вагнер “ Дмитрий са починали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР