В момента тече избор на изпълнител от 12 кандидати в

...
В момента тече избор на изпълнител от 12 кандидати в
Коментари Харесай

Министър Иван Шишков обеща на инж. Петър Кънев още тази година да ремонтират пътя Царево - Малко Търново

В момента тече избор на реализатор от 12 претенденти в публичната поръчка

Бургаският народен представител от Българска социалистическа партия инж. Петър Кънев от години слага въпроса за ремонта на пътя „ Царево – Малко Търново “ и най-сетне се вижда светлина в тунела. От отговор на районния министър Иван Шишков излиза наяве, че в най-скоро време поетапно ще стартира ремонтът на значимото трасе, а сега тече избор на реализатор за първата част от плана, в който е включен.

В отговора си министър Шишков осведоми народния представител, че пред него е  представено мнение от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

„ В капиталовата стратегия на АПИ е включен главният ремонт на 113 км от път П-99 (Бургас - Маринка) - Созопол - Приморско - Царево - Малко Търново - (0.п. Малко Търново - граница Турция). Изработен е механически план за трасето. Предвид дължината на правата за по-добра действеност при осъществяване на публичните поръчки за избор на реализатори на строителството и строителния контрол секторът е разграничен на подучастъци.

На 30 ноември 2022 година е била оповестена социална поръчка за избор на реализатор на строително-монтажните действия при главния ремонт на близо 59 км от второкласния път П-99 Царево - Малко Търново, от км 58+000 до 117+000.

Постъпили са 12 предложения, които са били отворени на 2 февруари 2023 година Към момента комисията ги преглежда. Предстои отварянето на ценовите оферти. След като комисията излезе с решение за избор на реализатор, респективно с влизането му в действие ще се подписа контракт с определения участник. Планира се дейностите по главния ремонт на пътния сектор да започват през актуалната година.

Участъкът, очакван за ремонт, стартира от кръстовището с път Ш-9901 Царево - Резово в Царево, минава през селата Изгрев, Кондолово и Граматиково и приключва при Малко Търново. Настилката на обособени места е мощно амортизирана с мрежовидни пукнатини, деформации и слягания. Освен ремонт на настилката и възстановяване на отводняването е планувано възобновяване и на прилежащите мостови уреди в пътната права.

През втората половина на годината следва да се разгласи социална поръчка за останалите километри от трасето от Бургас до Царево, а 53 км “, написа в отговора на районния министър Иван Шишков до народния представител инж. Петър Кънев от Българска социалистическа партия.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР