В момента тече едно надлъгване между ГЕРБ и ПП-ДБ, което

...
В момента тече едно надлъгване между ГЕРБ и ПП-ДБ, което
Коментари Харесай

Вигенин: Всеки загубен ден, с перспективата да няма правителство, е загубен ден и за държавата

" В момента тече едно надхитряне сред ГЕРБ и ПП-ДБ, което евентуално би трябвало да оправдае за какво едната или другата групировка не е могла да сформира държавно управление. Призивът на Българска социалистическа партия е да се спре това губене на време и да забележим какво действително може да се направи. Това би трябвало да е стъпка на първо място на ГЕРБ, които ще са носители на първия мандат. " Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на БНР.

Той изрази очакване парламентарните комисии да проработят тази седмица, защото има доста импортирани законопроекти, които изчакват стартирането на тяхната работа. Вигенин изясни, че от признатото от Народното събрание решение следва ръководителят на Народното събрание да свика комисиите и да дефинира дневния ред, тъй че тази парламентарна седмица напълно ще зависи от него.

" От срещата ни с ГЕРБ не разбрах каква беше задачата и какво произтече от нея. Първоначалната концепция на тези диалози беше след тях да се организира лидерска среща, на която дефинитивно да бъдат ясно сложени желанията, задачите и стъпките, които ГЕРБ като първа политическа мощ виждат за образуване на държавно управление. И в случай че това е допустимо, да се направи това усилиe да се направи държавно управление ", разяснява социалистът.

По неговите думи са били направени значими първи стъпки от ГЕРБ и ПП-ДБ с договарянето и гласуването на ръководител на Народното събрание, договарянето на законодателна стратегия и е имало очакване да създадат и третата стъпка – управническа стратегия и държавно управление, защото по главните политики тези две обединения са на процедура едно и също.

“При диалозите видяхте, че има въпроси, по които нямаме единодушие. Ние ще се допитаме до нашите членове в какви конфигурации бихме взели участие, в случай че бъдем поканени ", сподели той

" От Българска социалистическа партия призоваваме да се фокусираме върху главните проблеми, пред които е изправена България и върху решаването им посредством сформиране на кабинет. Основна отговорност е на ГЕРБ да показват визия какъв да бъде този кабинет ", акцентира Кристиан Вигенин.

Според него, обективно видяно, за страната сега няма по-стабилна и по-смислена настройка от това ГЕРБ и ПП-ДБ да работят дружно, а Българска социалистическа партия да е мощна съпротива, а коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия би била по-скоро невъзможна. За вид, който би сработил и който вероятно би получил поддръжка от Българска социалистическа партия, той очерта непартийно държавно управление от специалисти, подкрепено от необятен кръг обединения за избран период и с избрани задания, само че акцентира, че социалистите първо ще се допитат до своите членове, преди да вземат решение за присъединяване или поддръжка.

" Първата политическа мощ да си влезе в ролята, да спре с това овъртолване на всички в някакви диалози, които не водят на никое място и да каже ясно какви са им желанията, както за държавно управление, по този начин и за Народното събрание. Всеки изгубен ден, с вероятността да няма държавно управление, е изгубен ден и за страната, тъй като има незабавни закони, които би трябвало да бъдат признати ", сподели в умозаключение Кристиан Вигенин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР