В момента тече една чудовищна кампания за дезинформация, която цели

...
В момента тече една чудовищна кампания за дезинформация, която цели
Коментари Харесай

Бивш посланик на Украйна в България: В момента тече чудовищна кампания за дезинформация

В момента тече една чудовищна акция за дезинформация, която цели да дискредитира Украйна, нашите другари и съдружници. Това съобщи някогашният дипломат на Украйна в България Микола Балтажи. “В украинските и съветските медии може да намерите и всякаква информация, включително и за нахлуване на украинската войска. Наясно сме, че е вероятен всеки един сюжети. Не знаем какво е в главата на Путин сега, подготвени сме за най- неприятното, на щрек сме ”, сподели Балтажи, предава Нова тв.

Той съобщи още, че външното министерство на Украйна следи стиацуята деликатно, само че няма съображение да не се довери на западните спецслужби, както и на своите. 

“Говори, се че Путин няма да спре. Вероятността за широкомащабно навлизане е доста дребна. По-реално е такова локално навлизане в Донбас и виждате по какъв начин те ни предизвикат, упрекват ни. Това за Руснаците основава усещане, че не Русия, а единствено Украйна желае да нападне Донбас, с цел да си го върне по един боен сюжети ”, сподели още Балтажи.

Според някогашният някогашния зам.-външен министър на България Милен Керемедчиев това е съветски шантаж. 

“Зеленси би трябвало да прояви въздържаност, тъй като това е което чака Русия т.е украинската войска да прояви по-голяма интензивност ”, сподели Керемедчиев. 

“Това е съветският метод на деяние - те освен прочистват регион, те навлизат толкоз надълбоко, че да обезвреждат бъдещи набези против тях. Това е съветският шантаж и за момента той работи - и  начинът, по който те употребяват газовите доставки и договарянията за доставянето на доставки през Газпром ”. 

Според специалиста по сигурност полк. Славчо Велков “това, което се случва сега е резултат на една многоходова интервенция на Русия, посредством съзнателно разпространение на дезинформация що се отнася до евентуално навлизане ”.

“Байдън повтори няколко пъти дата 16-ти ”, напомни Велков. По думите тази дата е съзнателно публикувана в осведомителното пространство, с цел да заблуди Съединени американски щати и НАТО. 

  “Какво печели Русия от това - всяване на суматоха!  В околните няколко години бъдете сигурни, че вложител няма да намерения за Украйна. И всяване съмнение сред самите съдружници и опциите на техните разузнавания ”, разясни Велков. “Всичко това, което виждаме като дрънчене на оръжия, може и да е по този начин, може и да не е. Ние не знаем какъв брой от тези въздушни фотоси на оръжия, на военна техника и танкове са същински и дали и там няма информативен детайл. Това е причина за местен спор ”, счита специалистът по сигурност. 

Според него задачата на Русия е да придобие богатият въгледобивен регион Донбас. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР