В момента тази антибългарска политика има своя пик. Те демонстрират

...
В момента тази антибългарска политика има своя пик. Те демонстрират
Коментари Харесай

Петър Колев: В С. Македония антибългарска политика е в своя пик, интерес от това има Белград

В момента тази антибългарска политика има своя пик. Те показват цялостно пренебрежение към настояванията и упованията на България. Със закриването на този клуб управляващите в Скопие ни споделиха „ Не ни интересувате “, каза лидерът на  Граждански либерален съюз Петър Колев в " Лице в лице " по bTV. 
Прочетете още
„ Чудя се докога ще трае това българско самообладание. Докога ще разясняваме тематиката Северна Македония, по кое време ще стартираме да работим действително като страна по тази тематика “, добави той. 

Преди два дни македонските управляващи взеха безпрецедентно решение и заличиха от Централния указател българския клуб „ Иван Михайлов “ в Битоля.

„ Българските институции би трябвало да дадат сигнал на обществото съответно какви ограничения ще бъдат подхванати, откакто този клуб е закрит и заличен от регистъра, какви ограничения ще бъдат подхванати, откакто Пендиков изкара повече от месец във ВМА. Докога ще поносим това нещо и основният въпрос е по кое време българските институции ще проработят. Имаме потребност от съответни дейности “, разяснява Петър Колев.

По думите му България не употребява инструментите, с които може да въздейства на процесите в Северна Македония. Като образец той уточни:

„ Ако РСМ желае да остане в блатото на своята Балканска действителност, българите там не са длъжни да живеят в тази действителност и ние би трябвало да ги изкараме оттова. Това може да стане посредством българското поданство. Защо забуксува това, за какво България повече от две години не може да сътвори Консултативен съвет към Държавна организация за българите в чужбина “, пита Колев. 

По думите му от спора сред София и Скопие има интерес Белград, зад който стои Москва.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР