В момента строим нови сгради на десет детски градини и

...
В момента строим нови сгради на десет детски градини и
Коментари Харесай

Детски градини на партери и в офисни сгради иска да строи Фандъкова

В момента строим нови здания на 10 детски градини и следва да стартираме още две - едната от тях още идващия месец. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, представена от bTV.

Днес тя ревизира по какъв начин вървят довършителните ремонтни действия на новата постройка на ДГ 135 " Мое детство " в регион " Нови Искър ".

Фандъкова изясни, че за градината в кв. " Манастирски ливади " към този момент има определен реализатор и се приготвя строителната площадка.
 Фандъкова окуражена да има детски градини за всички деца в София
Фандъкова окуражена да има детски градини за всички деца в София

По думите й сега се строят 8 нови детски градини

Строежът на нови детски градини пък към този момент е почнал в " Нови Искър ", " Лозенец ", Дружба ", " Люлин ", " Овча купел ", " Владая ", " Подуяне ", " Изгрев " и " Илинден ".

Предстои да бъдат стартирани и две детски заведения в " Триадица " и " Студентски ".

Столичният кмет уточни, че към този момент има подготвени решения, с които да бъдат облекчени изискванията за строителство на терените. Изискването за отстояния от границите на парцела в действителност вършат по този начин, че лишават множеството пространство от детската градина, което ни пречи да вършим по-големи здания, изясни тя.

Фандъкова упорства да има опция са се строят детски градини на партерни и първи етажи в гъстонаселени региони, както и да се строят в офисни здания. За задачата обаче би трябвало да бъдат изменени две наредби, при които има несъгласие сред тях

По нейни думи са о сигурени 30 млн. лева за строителство на детски градини и учебни заведения.
 Нови 10 детски градини се построяват в столицата, разгласи Фандъкова
Нови 10 детски градини се построяват в столицата, разгласи Фандъкова

Фандъкова посочи, че вложенията в построяването на нови детски градини и учебни заведения са в размер на 20 млн. лв. годишно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР