В момента строим нови сгради на 10 детски градини и

...
В момента строим нови сгради на 10 детски градини и
Коментари Харесай

До месец започва строителството на детска градина в “Манастирски ливади”

В момента строим нови здания на 10 детски градини и следва да стартираме още две, едната от тях още идващия месец. Това е градината в “Манастирски ливади ”, за която към този момент има определен реализатор и се приготвя строителната площадка.

Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира по какъв начин вървят довършителните ремонтни действия на новата постройка на ДГ 135 “Мое детство ” в регион “Нови Искър ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Кметът употребява случая да уточни, че градините, които се строят, са в разнообразни региони и те не са единствено с кметове на ГЕРБ.

“Строят се градини в “Нови Искър ”, ” Лозенец ”, Дружба ”, “Люлин ”, “Овча купел ”, ” Владая ”, “Подуяне ”, ” Изгрев ” и “Илинден ”. Двете, които споменахе са в “Триадица ” и “Студентски ”. Ако би трябвало да давам отговор на политическите въпроси за какво при нашите и вашите кметове, ще кажа, че 5 са в региони с кметове на ГЕРБ, а другите 5 са с кметове от други политически сили ”, уточни Фандъкова.

Кметът сподели, че през годините са построили над 100 нови здания на детски градини и не престават, само че са изправени пред нови провокации и по тази причина по време на изключителното състояние са работили по оферти за законови промени.

“Ние сме изправени пред обстановката, в която всички терени, които бяха подобаващи по съществуващото законодателство към този момент са усвоени или предстоят тази или идната година, да усвоим. Вече имаме подготвени решения, с които да бъдат облекчени изискванията за строителство на терените. Изискването за отстояния от границите на парцела в действителност вършат по този начин, че лишават множеството пространство от детската градина, което ни пречи да вършим по-големи здания. Това, за което упорствам, е да има опция са се строят детски градини на партерни и първи етажи в гъстонаселени региони, както и да се строят в офисни здания ”, разгласи тя и разяснява, че това ще форсира решаването на казуса с дефицита тук-там в градините.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР