В момента срещу България има висящи 19 наказателни процедури за

...
В момента срещу България има висящи 19 наказателни процедури за
Коментари Харесай

Срещу България висят 19 наказателни процедури от ЕК заради околната среда

В момента против България има висящи 19 наказателни процедури за нарушение на европейското екологично право. Това заяви в Народното събрание в отговор на депутатски въпрос министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро в петък.

От участието ни в Европейски Съюз през 2007 година до момента Брюксел е почнал общо 102 наказателни процедури поради околната среда. От тях 83 са закрити, откакто са били отстранени нарушаванията или са били изпълнени екоангажиментите на страната ни.

Висящите в този момент наказателни процедури са главно за това, че не са написани в националното законодателство условията на европейското в областта на околната среда. Работи се по отстраняването на нередностите, сподели Ревизоро и изясни, че някои от тях са в региона на биологичното многообразие и за създаване пречиствателни станции за отпадни води за обитаеми места с над 10 000 еквивалент поданици.

Два са заведените от Брюксел желае против България пред Съда на Европейски Съюз - за мръсния въздух и за политиката ѝ за морската среда. И по двете производства към момента няма изговаряне, посочи екоминистърът.

Димитров увери, че ековедомството поставя всички нужни старания и поддържа непрекъснат разговор с Европейска комисия за намирането на работещи решения и премахване на позволените нарушавания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР