В момента Средиземноморската диета се смята за един от най-здравословните

...
В момента Средиземноморската диета се смята за един от най-здравословните
Коментари Харесай

5-те най-здравословни следобедни закуски

В момента Средиземноморската диета се счита за един от най-здравословните способи на хранене. А в него основни са зеленчуците, бобовите растения, морските блага и зехтинът. Виното е целесъобразно в умерени количества, а преработени и пържени храни, алено месо, рафинирани зърнени храни, добавени захари и наситени мазнини би трябвало да се заобикалят.
 7 неща за закуска, които да заобикаляме, в случай че желаеме да имаме ден, изпълнен с сила
7 неща за закуска, които да заобикаляме

Някои от тях са сякаш здравословни

Но това, че Средиземноморската диета е тип хранителен режим, надалеч не значи, че са неразрешени междинните хранения. Дори в противен случай - следобедната закуска например може да ни даде сила, от която се нуждаем по средата на един претрупан ден. Диетологът Кирстен Джаксън, която следва Средиземноморската диета, споделя пред Insider своите обичани леки закуски за денем.

Печен нахут

Той е здравословната опция на чипса, защото е превъзходен източник на протеини и фибри. Освен това се подготвя елементарно.
 Снимка 617418

Трябва просто да отцедим консервирания нахут, да го изсипем в тава за печене, да го овкусим със зехтин, сол, черен пипер и други подправки по избор. След това печем, до момента в който стане хрупкав.

Здравословен микс

Него можем да си приготвим вкъщи с черен шоколад, сушени плодове, ядки и семена.
 Снимка 617419

Черният шоколад е освен вкусно лакомство, а има голям брой изгоди за здравето ни, измежду които е укрепването на сърцето.

Ябълка с фъстъчено масло

Резенчета от този апетитен плод, които можем да гарнираме с фъстъчено масло, са засищаща закуска с помощта на комбинацията от фибри, мазнини и протеини.
 Снимка 617420

А и плод в комбиниране с ядково масло ще ни държи сити за по-дълго време, в сравнение с единствено плод.

Зеленчукови пръчици с хумус

За да си ги приготвим, е належащо да нарежем зеленчуци по желание - моркови, чушки, краставица или целина да вземем за пример, които можем да комбинираме с хумус.
 Снимка 617421

Тук важи същото предписание като с плодовете - и зеленчуците, когато са в композиция с хумус, са по-засищащи.
 Средиземноморската диета - преимущества и изгоди за здраве и събаряне на непотребните килограми
Как да свалим насъбраните килограми към празниците

Средиземноморска диета за начинаещи

Овесени десерти с фъстъчено масло

Овесените ядки, както и сладките картофи и пълнозърнестите тестени произведения, са комплицирани въглехидрати, които съдържат повече витамини, минерали и фибри, в сравнение с рафинираните въглехидрати, към които спадат белия самун, картофите и тестените сладкиши.
 Снимка 617422

Сладките изкушения, приготвени с овесени ядки, обаче, са една напълно здравословна лека закуска. А когато са направени с фъстъчено масло, могат да утолят " жаждата " ни за сладко.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР