"В момента сме в стабилен вариант „синьо лято.” Очаквам той

...
"В момента сме в стабилен вариант „синьо лято.” Очаквам той
Коментари Харесай

Проф. Витанов за COVID у нас: В момента сме в синьо лято

"В момента сме в постоянен вид „ синьо лято.” Очаквам той да е постоянен до 15 юли и след това още един месец, в случай че не си внесем нещо извън.” Това сподели във връзка с Коронавирус ситуацията математикът проф. Николай Витанов в предаването "Твоят ден " на NOVA NEWS.
Той уточни като причина за "нещо извън " нарасналата заболваемост в Гърция и многото българи, които вървят на море там.
„ След 15 юли идва сюжетът „ празни лечебни заведения.” Той ще е постоянен, до момента в който заетостта на лечебните заведения стигне 50% от оптимално вероятната, " изясни математикът. „ Няма ужасно. Сценарият „ празни болници” ще е постоянен до края на лятото, " акцентира той.
Според него е добре хората да стартират да внимават, когато отиват тук-там с повече хора. А за ограничаващите ограничения в публичен проект бясни:
"Когато заболеваемостта се усили над 450 на 100 хиляди, човек би трябвало да стартира да гледа лечебните заведения. Когато и там заетостта стане 50%, би трябвало да се гледа по места, по общини. "
До края на лятото не се чака смъртността от ковид да е висока, безапелационен е още професорът. "Въпросът е по-нататък, само че сюжетите ще ги приказваме септември. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР