В момента сме в процес на оформяне на окончателния вариант

...
В момента сме в процес на оформяне на окончателния вариант
Коментари Харесай

Нено Димов: Оформяме наредбата за твърдите горива

В момента сме в развой на оформяне на окончателния вид на Наредбата за твърдите горива за битово отопление, който ще бъде изпратен в Брюксел. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ Замърсяването на въздуха не е от един единствен източник. Основното замърсяване в страната идва от битовото отопление и превоза. В местата, в които има топлоцентрали, въздухът е по-чист от местата, където няма. В Перник дадохме доста къси периоди на ТЕЦ-а да изнесе нерегламентираното гориво, с цел да може да пуснем оптимално бързо топлата вода на хората. Първите няколко дни, откакто се пусна ТЕЦ-ът имаше нощни инспекции от районните инспекции “, уточни министърът.

По думите му казусът с въздуха е доста сериозен в европейски и международен мащаб. „ Няма елементарно решение. Ако имаше такова, нямаше 18 от страните членки на Европейски Съюз да бъдат в някаква фаза на правосъдна процедура за чистотата на въздуха. От 2017 година работи наложителен лист с най-хубави налични техники, които би трябвало да се употребяват от ТЕЦ-овете, които изгарят горива от боклуци. Всяко сложно позволение, което се издава, наложително би трябвало да има тези най-хубави налични техники. Това е най-хубавото, което науката в Европейски Съюз е достигнала и не може да се стартира активност в ТЕЦ-овете без да имат тези най-хубави техники. Те до 2017 година не бяха наложителни, само че в този момент към този момент са “, добави Димов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР