„В момента сме в безпрецедентна криза, тя бе направена по

...
„В момента сме в безпрецедентна криза, тя бе направена по
Коментари Харесай

Кирил Петков: Безпрецедентната криза е направена по дизайн, но е възможност за България

„ В момента сме в невиждана рецесия, тя бе направена по дизайн още от предишното лято с енергийна рецесия, пристигна войната, минахме през пандемията и имаме доста вероятни оправдания за какво да не се развиваме и да няма напредък. “ Това съобщи министър председателят Кирил Петков на бизнес конгрес.

„ Днес най-вероятно ще имаме добра вест за азерския газ, също е невиждано. Трябва да си подадем ръка в района “, добави още Петков.

„ Като бях в Киев на потегляне от там прелетяха две ракети над главата на нашето държавно управление и се забиха в един блок на 200 от нас. НСО ни споделиха, че би трябвало да се скрием в скривалищата, само че те бяха се блъснали към този момент и ние се качихме на влака и преди този момент разговарях с разнообразни хора, те вместо да се оплакват, споделиха тази война ще ни сплоти и ще ни даде нови благоприятни условия. Казах си тези хора не се оплакват “, описа Петков.

„ Всяка рецесия е опция и тези благоприятни условия се отварят в този момент и за България, и тези благоприятни условия би трябвало да се употребяват по най-умния метод. Картата на Европа се преначертава сега “, разяснява Петков.

„ Част от вложенията, които сме планували е да отпушим строителството на част от нашите автомагистрали. Там има едни платени задатъци, няма я автомагистралата. Имаме действителни стъпки и желаеме да създадем, изключително Северна България, която сега действително е в изолираност единствено с два моста на Дунав, нямайки автомагистрала.

Освен газовите връзки, ще имаме невиждана апаратура на акумулатори на редовно равнище. Никой не е правил това досега. Реално вършим нов съвременен ПАВЕЦ. Това са нови концепции, които енергийната ни сигурност дава опция да сме първенци “, съобщи Петков.

Според него рецесията действително да сплоти районния метод и всички да се обединят. „ Въпреки че инфлацията е огромна и възприятието за неустановеност, ние ще успеем “, даде обещание още Петков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР