В момента сме свидетели, а донякъде и участници в глобалните

...
В момента сме свидетели, а донякъде и участници в глобалните
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Другите партии се опитват да си присвоят постигнатото от БСП

„ В момента сме очевидци, а ненапълно и участници в световните геополитически процеси. Започва едно пренареждане на картите и света от еднополярен минава в многополярност. Въпросът е България какъв избор ще направи и какво развиване ще има. Ако гласоподавателите в този момент не изберат общественото, лявото – то има действителна опция след изборите да бъде формирано евроатлантическо държавно управление. “ Това съобщи Велизар Енчев, 3-ти в листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 23 МИР София.

Той бе безапелационен, че не се е стигнало до изпращане на оръжия и военна техника за Украйна с помощта на Българска социалистическа партия и държавното управление, от което левицата е била час.

„ Пенсионерите би трябвало да знаят, че не гласоподават ли в този момент за партията, която обезпечи нарастването на пенсиите, както и индексацията от 1 октомври – те ще получат доста неприятни резултати. Ако в този момент хората гласоподават за нас – то Българска социалистическа партия ще направи опит в идващия парламент да преформатира признатата в този момент индексация на пенсиите, като вместо средноосигурителен приход от 2019-та се вземе този от 2020 или 2021 година. И се колебая, че ще има партия, която да е срещу това “, безапелационен бе Енчев за желанията на социалистическата партия. Той акцентира, че другите партии се пробват да си присвоят постигнатото от Българска социалистическа партия в обществената сфера.

По думите му обществената политика е нещо доста значимо и това, което наложително би трябвало да се направи е учебниците от 1-ви до 12-ти клас да станат безвъзмездни, както и безвъзмездни да бъдат медикаментите за децата до 14-годишна възраст. „ Другите партии в този момент се пробват да си присвоят нашите достижения в обществената сфера. Първата работа на идващият парламент би трябвало да бъде възобновяването на договарянията с „ Газпром “. Руската страна сега не желае да беседва със служебното държавно управление, което сега води русофобска политика. Само при ръководство, което залага на националните и стопански ползи ние можем да подсигуряваме газовите доставки “, добави той и подчета, че от Българска социалистическа партия също по този начин поддържат възобновяването на градежа на АЕЦ „ Белене “.

В умозаключение Велизар Енчев сподели, че в миг, когато Европейски Съюз усилва своята инфлация и се намира в предверието на криза, то България рискува да изпадне в тежка инфлационна рецесия, в случай че в този момент влезем в Еврозоната. „ Приемането на еврото от най-бедната страна в Европа ще бъде същинска злополука “, приключи той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР