В момента смъртността е с около 13% по-голяма в сравнение

...
В момента смъртността е с около 13% по-голяма в сравнение
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Може да се очаква 50% увеличение на смъртността от Covid-19

" В момента смъртността е с към 13% по-голяма спрямо втората и третата вълна. А занапред може да се чака 50% увеличение ". Това съобщи проф. Асен Балтов, някогашен шеф на " Пирогов " и претендент за народен представител от ГЕРБ, по Nowa News.

По думите му към този момент има 100 000 бракувани ваксини, а 3 млн. са на склад. На 1 млн. пък ще изтече годността до края на годината

" Последните 4 месеца има необикновен безпорядък в опазването на здравето, който се задълбочава. Една от най-големите неточности са посланията, те не водеха в вярна посока. Служебният министър не говореше с концепция да отбрани имунизацията, пътем споделяше да се съблюдават ограниченията. Той бяга от отговорност. Само 22% от популацията е имунизирано с 2 дози ", разяснява той.

Проф. Балтов напомни, че няма заповед за слагане на трета бустерна доза.

" Не виждам да има действително настоящи ограничения. Коронавирус зоните са опит за решение на проблем, който не може да бъде решен. Не може те да работят до 3 следобед и в събота и неделя да ги няма ", акцентира той.

Медикът обърна внимание и на цифрите. " За последните 5 дни имаме повече от 500 умряли, това е бомба със закъснител. Като прибавим към оповестените нови случаи и 30% скрита заболеваемост, се получават към 5000 новозаразени единствено през днешния ден. 20-25% от тях ще влязат в болница, това значи, че ще има повече от 7000 настанени в идващите 10 дни, от които 700 в интензивни отделения ".

Той съобщи, че обидата от уволнението му като шеф на „ Пирогов “ е доста сериозна, само че го дефинира като политическо решение.

Проф. Балтов счита да продължи да практикува като доктор, без значение, че е претендент за народен представител от ГЕРБ.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР