В момента служителите в МВР получават по 0,25 стотинки на

...
В момента служителите в МВР получават по 0,25 стотинки на
Коментари Харесай

По левче на час за нощен труд на полицейските служители


В момента чиновниците в Министерство на вътрешните работи получават по 0,25 стотинки на час нощен труд, като нарастването е вследствие на дълго провеждани договаряния и предхождащи ги редица национални митинги.

В плана на заповед на вътрешния министър се планува още размерът на спомагателното заплащане за времето разполагаем, за всеки час или част от него да остане 0,10 лева Средствата, които ще се отделят за научна степен по дисертационен труд остават същите, като чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които придобият степен " лекар " ще получат 60 лева повече, а тези с научна степен " лекар на науките " – 90 лева, оповестява " Стандарт ".

Освен това размерът на спомагателното заплащане за работа през дните на публични празници, без значение дали съставлява ексклузивен труд или не, ще се равнява на удвоения размер на главното месечно заплащане.

" Публикуваният план на Заповед е направен на база до в този момент настоящите размери на спомагателните хонорари, изплащани на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, като се изключи размера на спомагателното заплащане за нощен труд. Предвид това, издаването на плана на Заповед няма да докара до лишаване на привилегии или ощетяване на чиновниците, на които се изплащат спомагателни хонорари. Тези размери на спомагателните хонорари са съобразени с фактическия брой на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, на които се изплащат спомагателните хонорари и с одобрените средства в бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2020 година за разноски по индикатор " Персонал ". По този метод ще бъде приключен механизмът по възмездяване на полагания от чиновниците на Министерство на вътрешните работи труд ", гласят претекстовете към плана на заповед на министър Маринов.

Общественото разискване на заповедта ще продължи до 3 февруари 2020 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР