В момента Сирия изпитва остър недостиг на най-необходимите вещи и

...
В момента Сирия изпитва остър недостиг на най-необходимите вещи и
Коментари Харесай

Жертва на земетресението в Сирия: Омръзна ни от двойните стандарти на САЩ

В момента Сирия изпитва изострен дефицит на най-необходимите движимости и филантропична поддръжка, обвинявайте за всичко западните наказания. Те засягат съвсем всички браншове на националната стопанска система и попречват възстановителните работи.
Според сирийското министерство на опазването на здравето вследствие на земетресението в републиката са починали над 6000 души, а съвсем 50 000 са останали без дом. Натискът на глобите, под чийто напън живее Сирия от доста години, мощно пречи на възобновяване на страната след нещастието.

Мухамад Кудси, жертва на земетресението споделя: „ Санкциите засегнаха всеки аспект от живота ни. Имаме потребност от съоръжение и помощ. Всички приканват за анулация на тези ужасяващи наказания. Омръзна ни от двойните стандарти на Съединени американски щати “.
Ахмед Хюсеин, също жертва добавя: „ Сега дизеловото гориво и нафтата стават по-скъпи, имаме дефицит на медикаменти. Хората страдат от глобите и Закона за Цезар. "
Законът за Цезар беше признат от Съединените щати през 2019 година Въз основа на него Америка по свое убеждение може да наложи наказания на организации и хора, оказващи помощ на Сирия. От боязън да не нарушат този закон и да изпаднат в недружелюбност на Вашингтон, западните държавни управления отхвърлиха да оказват помощ на Арабската република, игнорирайки всички молби на Дамаск. В същото време съвсем цялата международна общественост откликна на сходен апел за помощ на Турция. Заради глобите, наложени от Съединени американски щати и Европейски Съюз, сирийците не могат да обновят и даже ремонтират жизненоважния си автопарк. В случай на неотложност е належащо да се спасят жертвите, в действителност, с голи ръце. И макар, че след земетресението Организация на обединените нации разгласи нуждата да отсрочи всички политически разногласия и да намерения за хората, Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи единствено краткотрайно унищожаване на глобите - единствено за шест месеца. Но това е капка в морето от сирийски стопански проблеми, от които към този момент имаше доста, а естественото злополучие доста утежни обстановката.
Дори след краткотрайното освобождение от наказания, страни и интернационалните филантропични организации се двоумят да изпратят помощ на Сирия, опасявайки се от незнайни финансови и политически последствия от Съединени американски щати. Някои страни въпреки всичко дадоха обещание поддръжка, само че материалната им помощ беше изпратена в районите на републиката, които се управляват от бунтовници, а не от формален Дамаск.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР