В момента ширината на фронта във войната в Украйна се

...
В момента ширината на фронта във войната в Украйна се
Коментари Харесай

Зеленски: Фронтът в Украйна се простира на над 2500 километра

В момента ширината на фронта във войната в Украйна се простира на повече от 2500 километра. Това съобщи президентът на страната Володимир Зеленски в „ Телеграм “, предава УНИАН.
„ Ние имаме работа с безспорното зло. И нямаме различен избор с изключение на да продължим напред. Да освободим цялата си територия. Да прогоним нашествениците от всички наши райони. И макар че в този момент ширината на нашия фронт към този момент е повече от 2500 километра, усеща се, че стратегическата самодейност въпреки всичко е наша “, съобщи той.
По-рано през юни главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни заяви, че фронтът е необятен 2450 км, от които 1105 км са дейни бойни дейности.
Кметът в заточение на Мелитопол Иван Федоров съобщи, че в посока Запорожие фронтовата линия е напреднала с 10 километра.
„ Сигурен съм, че през идващите седмици град Херсон ще бъде освободен от нашите героични военни. Същата обстановка е и на Мелитополско направление. Нашите въоръжени сили са напреднали на повече от 10 километра от Запорожие към Мелитопол “, заяви той.
Командирът на поделение в полка „ Азов “ Роддействия в Запорожка област.ион Кудряшов удостовери, че въоръжените сили на Украйна минават към настъпателни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР