В момента се вземат ДНК проби от близките на починалите,

...
В момента се вземат ДНК проби от близките на починалите,
Коментари Харесай

Главният прокурор на РС Македония: Пластмасовите туби с бензин в автобуса не бяха изгорели

В момента се вземат ДНК проби от околните на умрелите, с цел да могат да бъдат разпознати жертвите. Това съобщи Любомир Йовевски, основен прокурор на РСМ, във видеовръзка в студиото на Би Ти Ви.

Той благодари на българските управляващи за изказаните съчувствия и съболезнования: „ Благодарност и за съчувствието на българския народ и акцията пред посолството ни “.

По думите му Борислав Сарафов ревизира информацията дали в рейса е имало туби с бензин: „ Мисля, че това с тубите е нечиста сделка и не може да се удостовери, че това е повода за случая “. Относно другите рейсове се правят инспекции за документите.

„ Моето усещане е, че пластмасовите туби с бензин не бяха изгорели “, сподели той. Йовевски изрази увещание, че българските управляващи ще се заемат със случая.

„ Това беше ужасна панорама, не поисквам на никой в живота си да види такова нещо “, съобщи основният прокурор на РСМ.

Към този миг управляващите на Македония ще изчакат българските си сътрудници и тогава ще подхващат дейности. Той увери, че управляващите в РСМ ревизират документите на компанията транспортьор. Йовевски неколкократно изрази, че се работи взаимно с българката прокуратура и българските управляващи.

„ За да не бъде нечиста сделка, би трябвало да се изчакат отчетите на обвинителите в България. Вярвам, че към момента българските управляващи имат работа, с цел да изяснят аргументите за нещастието “, изясни той. Според него към момента не може да се каже дали повода е човешка бъркам или техническа нередовност.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР