В момента се вижда ясно, че това, което започна през

...
В момента се вижда ясно, че това, което започна през
Коментари Харесай

Военен анализатор: Война не се печели с глуха отбрана

В момента се вижда ясно, че това, което стартира през ноември 2023 година, а точно опитите да се нападна на няколко фронта по едно и също време. Но това не носи на Русия упования резултат. Връщаме се към така наречен позиционна война - с цената на ужасни загуби. Да напомня, че единствено в Авдеевка починаха до 17 000 съветски бойци, а над 20 000 бяха ранени. Това споделя в изявление за Дойче веле военният анализатор Микола Белесков.

По думите му Русия води война на безсилие, в която доста са значими ресурсите - който разполага с повече запаси, може да избира каква тактичност да следва. Окупаторите избраха да нападат, тъй като разполагат с повече муниции за ракетните си системи и артилерията. Освен това, както виждаме, те все по-често употребяват ракети от друг вид. По публични данни единствено през първото тримесечие на тази година по продължение на фронтовата линия са били изстреляни повече от 4000 ракети. Украйна не може да си разреши сходен разкош и мина към защита. Точно подобен тип война водим сега, разяснява той.

Микола Белесков очерта две основни области, които са доста значими без значение от това дали си в защита или в нахлуване.
Първата е противовъздушната и противоракетната защита. Защото виждаме по какъв начин Русия интензивно прави типичен въздушни набези, по какъв начин импровизира с авиационни бомби и по какъв начин ги модернизира, а и по какъв начин усилва производството на ракети, за жалост. Втората област са боеприпасите за ракетните войски и артилерията. Тъй като е мъчно да се обезпечат огромен брой изтребители, които да поемат тази задача, ние разчитаме на артилерията и ракетните установки. Както за руснаците, по този начин и за нас това към този момент е ракетна и артилерийска война. Нуждаем се от муниции. Опитваме се да компенсираме този дефицит, като използваме дронове камикадзе с технология FPV, както и други типове бомбардировки.

Военният анализатор разяснява още, че в този момент главната алтернатива пред Киев е дали да пазиме огромните градове или сухопътните ни елементи. И за жалост Русия употребява тази алтернатива против Украйна.

Запитан какъв брой нови бойци са нужни, с цел да се води една сполучлива борба против окупатора, Белесков изяснява: Руснаците приканват 30 000 до 40 000 души всеки месец. Разбира се, загубите им са доста по-големи, само че даже да вземем половината от това, да вземем за пример 15 000 до 20 000 съветски попълнения месечно, то ние се нуждаем от най-малко 200 000 души. Това са приблизителни оценки, в случай че погледнем на обстановката от другата страна и вземем поради другите философии за водене на война. Така че може би украинската войска не се нуждае чак от 500 000, само че при всички положения от не по-малко от 200 000 нови бойци.

Той споделя и разочарованието от Германия и по-конкретно от нейния канцлер, който отхвърля изрично да даде на ракетите „ Таурус “. Но прави оценка доставките на разнообразни системи за противовъздушна защита като " Гепард ", " ИРИС-Т " и " Пейтриът " и нужните за тях муниции.

Война не се печели единствено с защита. Рано или късно за сполучлива отбрана ще би трябвало да бъдат доставени и крилатите ракети " Таурус ". За да стабилизираме фронтовата линия, би трябвало да можем да нанасяме удари в избрана дълбочина. А за това са нужни подобаващи ракети с обхват от 200 километра и повече, акцентира военният анализатор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР