В момента се разследва. И да имам информация – няма

...
В момента се разследва. И да имам информация – няма
Коментари Харесай

Рашков оповести детайли за въоръжения грабеж в София

В момента се проверява. И да имам информация – няма да я споделя. Извършва се оглед. Има информация по отношение на автомобила, с който са били причинителите. Не е редно да се оповести информация. И на мен ми се желае закононарушението да се разкрие на първия час, само че за момента е това, скърбя. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков по време на чуването на съвещание на Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред в Народно събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Думите му са в отговор на въпрос на Маноил Манев от ГЕРБ-СДС за въоръжения обир в София от през днешния ден. На въпрос на Движение за права и свободи по отношение на недоволството на синдикатите, по отношение на промените в Министерство на вътрешните работи, министър Рашков съобщи, че те са осведомени с измененията, които предстоят. До момента не са дали свое мнение. По думите на Бойко Рашков по-голямата част от чиновниците на пожарната са удовлетворени. Те са взели участие с оферти по промяната, стана ясно от думите му.

Той съобщи, че е добре да се образуват доброволни отряди в обитаемоте места. Някои от кметовете, обаче не съдействали за това.

Вътрешният министър укори дейностите на синдикатите в Министерство на вътрешните работи. „ Възнагражденията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи би трябвало да се усилят. Средствата, които получават са по-високи с 25% от тези на охранителните служители на реда и по-ниски от тези на чиновниците на ДАНС. Имам голямото предпочитание да им удвоя заплатите, само че това няма по какъв начин да стане “, изясни министър Рашков.
„ В КИС би трябвало да се подхващат ограничения за нараствания на заплатите, тъй като рискуваме да останем без фрагменти. Тези чиновници се грижат за цялата система на структурите на Министерство на вътрешните работи. Би било добре събраната информация при следствия да може да се споделя сред службите. Целта ни е да може да се разгърне тази активност в цялата страна. Хубаво е да могат и да се управляват тези чиновници, тъй като системата е много закърняла. Има и в този момент една дирекция, която се занимава единствено с гледане на фотоси. Уникално способни сме да създадем по този начин, че една работа да не действа. Най-вероятно активността по връчване на санкции ще я върнем по районите, с цел да няма злоупотреби. Има потребност от смяна и това ще стане скоро ", разяснява Рашков “.

„ Забелязваме, че автомобилният парк на Министерство на вътрешните работи е стар. Възрастта на колите е не по-малко от 11-12 година, което е доста за служебни коли. В момента парка се обновява. Ще се опитаме вместо покупка да употребяваме коли на лизинг. Установяваме, че поддръжката се прави от избрани автосервизи. Ще се опитаме да отстраняваме кърлежите, които злоупотребяват с финансите в системата “, акцентира министър Рашков.

Насочили сме напъните си и към снабдяването с компютри на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР