В момента се разработват общо 40 , които Европейската агенция

...
В момента се разработват общо 40 , които Европейската агенция
Коментари Харесай

Българинът в ЕАЛ с важни уточнения за първите ваксини в Европа

В момента се създават общо 40, които Европейската организация по медикаментите следи, 6 от тях обаче са любимци и дават резултати с огромна степен на резултатност. Те обезпечават отбрана от заразяване и са с ниска възможност от поява не нежелани реакции. Това сподели пред btv проф. Илко Гетов, българският представител на Европейската организация по медикаментите и някогашен ръководител на Български фармацевтичен съюз.
На прага сме на взимане на значимо решение на Комитета и на Европейска комисия. Ангажиран е целият изследователският капацитет на Европа, акцентира той.
 Конспиративни теории за Коронавирус имунизацията превзеха Англия Конспиративни теории за Коронавирус имунизацията превзеха Англия
Първите имунизирани в света станаха Маргарет Кийнън на 90 година и Уилям Шекспир на 81 година.. И макар че 60% от британците са оптимисти по...
Надявам се на 31 декември да имаме позволение от Европейска комисия за имунизацията на " ". Към 12 януари да завърши процедурата за препарата на " Moderna " , сподели той. Това значи, че имунизацията в България ще стартира през януари 2021г.
Специалистът по фармакоепидемиология разказа в детайли процесът на утвърждение , през който ще минат имунизациите:  Предстои на 28 декември да се организира изключително съвещание на комитета към Европейската организация по медикаментите, а на идващият ден ще има среща и на националния ни орган, отговарящза медикаментите, след което да бъде придвижено мнението за утвърждение от Европейска комисия.
В момента преди утвърждението на имунизацията на " Pfizer " компанията отговоря на спомагателни въпроси пред европейския регулатор, изясни проф. Гетов.
След това регулацията върху имунизациите ще продължи с наблюдение на възможни странични резултати , сподели той.
 Съединени американски щати утвърди имунизацията на Pfizer/BioNTech, Тръмп започва имунизация Съединени американски щати утвърди имунизацията на " Pfizer/BioNTech ", Тръмп започва имунизация
Агенцията по сигурност на храните и медикаментите (FDA) в Съединени американски щати утвърди късно в петък локално време имунизацията против ковид на компания...
" Профилът на сигурност на имунизацията ще бъде проследяван и оценен всеки месец. На първо място за това ще следи производителят, по-късно Агенцията по медикаментите. Всички държави-членки ще би трябвало да дават всеки месец информация на Европейска комисия ", изясни професорът и прикани всеки жител да подава сигнал припроблеми след имунизация.
Какво се знае досега за имунизациите против COVID-19 на Pfizer и?
За американската ваксина на Moderna било ясно, че е подобаваща за деца от 12 до 16 години, сподели той.
Не единствено хората с алергии, само че и лицата под 18 години няма да могат да са имунизират с препарата на Pfizer, стана още ясно.
 Австралия се отхвърли от личната си ваксина против ковид Австралия се отхвърли от личната си ваксина против ковид
Австралия се отхвърли от тестванията на лична ваксина против ковид, откакто няколко участници в тестванията са дали подправени пол...
По думите му изгодата от имунизациите е извънредно огромна, а късата процедура по утвърждение не е в ущърб на сигурността. " Защо е толкоз къса процедурата - имаме голям здравен проблем за обществото. Не може да има терзание – употребен е първообраз на към този момент съществуваща ваксина. Ваксината ще се ползва на лица от 18 до 85 годишна възраст, без хората с алергични болести. При доста тежки пациенти няма резултат. Става дума за хората, които не са на механична вентилация ", добави експертът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР