В момента се провеждат тестове върху мишки, зайци и други

...
В момента се провеждат тестове върху мишки, зайци и други
Коментари Харесай

Русия готова още през юни да тества върху хора ваксини срещу COVID-19

В момента се организират проби върху мишки, зайци и други животни

Директорът на огромен съветски проучвателен център увери президента на Русия Владимир Путин, че неговата лаборатория е подготвена да тества пробни ваксини против новия ковид още през юни.

Съобщавайки новината, съветските медии припомнят, че Световната здравна организация включи съветска ваксина, създадена от теоретичен център в Санкт Петербург, в листата на перспективните. 35 научни институти в целия свят работят по основаване на ваксина срещу ковид. Специалисти обаче акцентират, че тя може да бъде подготвена едвам в края на годината.

Сега и Ринат Максютов, който оглавява държавния център " Вектор ", оповестява по време на излъчено по малкия екран заседание на президента Путин с шефовете на основните съветски проучвателен центрове, че се възнамерява първият стадий на клиничните проби на три ваксини да стартира от 29 юни със 180 доброволци.

" Групите от доброволци към този момент са образувани. Получихме повече от 300 кандидатури ", сподели Максютов на съветския президент. Той уточни, че учените от неговата лаборатория, която е близо до Новосибирск, са основали прототипи на ваксини въз основата на шест софтуерни платформи. В момента се организират проби върху мишки, зайци и други животни, с цел да може най-перспективният първообраз да бъде избран до 30 април.

Максютов добави, че " Вектор " възнамерява да организира предклинични проучвания до 22 юни, директно преди тестванията с хора. Той сподели, че първите проби с доброволците може да стартират още през май, в случай че министерството на опазването на здравето позволи.

Ръководителят на " Вектор " акцентира, че лабораторията в Новосибирск разполага с технологии за ваксини, тествани върху хора, за други заболявания и те могат да се употребяват за основаване на ваксина против ковид.

Максютов разгласи, че са почнали проучвания на над 30 регистрирани противовирусни препарати за съществуване на интензивност по отношение на ковид. Предварително са били получени позитивни резултати за два препарата.

В момента са в ход проучвания на 22 противовирусни препарата които би трябвало да приключат до 10 април.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР